Presedintele nostru proaspat inzdravenit si-a facut reintrarea in treburile natiunii cu o glumita. Una din cele multe care se insira ca margelele intr-o cronica vesela a celui aflat sub mandatul prezidential. Capul seriei a fost "di granda", explican
Presedintele nostru proaspat inzdravenit si-a facut reintrarea in treburile natiunii cu o glumita. Una din cele multe care se insira ca margelele intr-o cronica vesela a celui aflat sub mandatul prezidential. Capul seriei a fost "di granda", explicand unor ziaristi, printre frapiere, principiul calauzitor in politica externa: gura plina de la marele licurici. Dupa asta, nici nu mai conteaza ce a mai spus, sunt doar completari. Episodul "armeni" a urmat dupa "tiganca imputita", asa ca, in ordinea fireasca, ar veni la rand evreii. Dl Basescu Traian a vrut sa o dreaga, explicandu-ne de ce il stampileaza pe Vosganian drept incompetent. Pentru a minimaliza deranjantul Consiliu National al Combaterii Discriminarii, care l-a incondeiat cu un avertisment pentru "tiganca imputita", presedintele vrea sa puna institutia respectiva pe fagasul analizarii bancurilor cu olteni, ardeleni s.a.m.d. Smecher doma€™ Basescu, sa vedem daca-i tine figura si Consiliul se va transforma intr-un catelus ascultator, asa cum este Parchetul la ordinele Cotrocenilor.

Lejeritatea de comportament a dlui Basescu Traian ii joaca de multe ori feste. Cand a scos o perla cu armeanul competent, sunt sigur ca pacientul inzdravenit chiar a vrut sa-i multumeasca doctorului care l-a operat la tiroida. Cand amesteca supararile politice ale presedintelui Basescu, multe de altfel, cu sentimentele pacientului vindecat Basescu, iese un ghiveci exploziv. Fiind nevorbit in timpul internarii, avea o graba nebuna sa inceapa lupta politica. Si... a comis-o!

Si, evident, nu este pentru ultima oara. Dl Basescu are o capacitate extraordinara de a da de lucru institutiilor statului puse in situatia sa-i analizeze deciziile sau derapajele verbale. Guvernul, Parchetul, serviciile secrete, Parlamentul, Curtea Constitutionala, tribunalele sunt marcate de deciziile, plangerile, supararile, dusmaniile, iubirile sau faptele dlui Basescu.

Toate au o explicatie foarte simpla: este convins ca in lume sunt doar doi armeni destepti: doctorul chirurg Ghemigian si... Traian Basescu. Nu-i el doctor Honoris Causa al Universitatii din Erevan?

Un popor intreg nu stia ca va fi vaduvit de marea carte a armenilor destepti de un baiat de port caruia nu i-a prea placut cartea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.