CE BEM, CE MANCAM
Reteta clasica a unei ciocolate contine masa de cacao, ceva zahar, unt de cacao. Batonul Lion are in compozitie insa o multime de grasimi care pot sa ne imbolnaveasca.

Lion este un baton de ciocolata care are in com
CE BEM, CE MANCAM
Reteta clasica a unei ciocolate contine masa de cacao, ceva zahar, unt de cacao. Batonul Lion are in compozitie insa o multime de grasimi care pot sa ne imbolnaveasca.

Lion este un baton de ciocolata care are in compozitie urmatoarele ingrediente: "glazura de cacao (zahar, grasimi vegetale higrogenate, lapte praf degresat, cacao pudra (6,3%) cu continut redus de grasime (10% grasime), emulgator (lecitina de soia E 322), sirop de glucoza, fulgi de orez, sirop de malt, sare, zahar, ulei vegetal hidrogenat, faina de grau, zer praf demineralizat, zahar, sirop de zahar invertit, lapte praf degresat, stabilizator (glicerina E 422), lactoza, sare, agenti de afanare (carbonat acid de sodiu E 500, carbonat de magneziu E 504), aroma, emulgator (lecitina de soia E 322), drojdie. Contine gluten si poate contine urme de arahide, alune, migdale". Valorile nutritionale medii pentru 100 de grame de produs sunt  "valoarea energetica 2008 kj/ 478 kcal, proteine 6,5 r/g, carbohidrati 64,6 r/g, lipide 21,5 g"

ANALIZA. Lion este un produs zaharos cu profil nutritional profund dezechilibrat, cu exces de glucide cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat (zaharoza, glucoza, zaharoza invertita) si de grasimi hidrogenate periculoase pentru sanatate, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi.  

CONCLUZII. Din cauza amestecului de ingrediente periculoase pentru sanatate, produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, celor hipertensivi, bolnavilor renali, celor cu un profil lipidic sanguin patologic, celor cu boli hepatice, celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de cancer, persoanelor cu afectiuni dermatologice, neurodegenerative, diabeticilor. Este interzis bolnavilor de celiachie. Persoanele cu intoleranta la lactoza, alergicii la migdale, alune si arahide vor testa produsul inainte de a-l consuma.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.