Doua festivaluri folk cu gust de castane coapte vor avea loc in perioada urmatoare: unul la Baia Mare si altul la Ploiesti. Ducu Bertzi participa la amandoua, in calitate de invitat special.

Mare adunare, mare, la Baia Mare! Se anunta o b
Doua festivaluri folk cu gust de castane coapte vor avea loc in perioada urmatoare: unul la Baia Mare si altul la Ploiesti. Ducu Bertzi participa la amandoua, in calitate de invitat special.

Mare adunare, mare, la Baia Mare! Se anunta o baie de multime cum nu s-a mai vazut de multa vreme: vernisaje, expozitii, concursuri si, evident, muzica buna. Cea de-a XV-a editie a "Sarbatorii Castanelor", manifestare cu traditie, asteptata cu nerabdare de localnici si nu numai, se va desfasura in perioada 28-30 septembrie. Evenimentul este un prilej de a celebra castanul, iar centrul orasului devine o mare tabara plina cu tarabe de pe care nu lipsesc castanele coapte. Asadar, pe langa atractii culturale vizitatorii pot gasi si leacuri naturiste: castanele comestibile sunt considerate adevarate medicamente. Cel mai bun remediu insa este o cura de muzica buna. Vorba cantecului: "La inima este un leac: cetera si omul drag". Unul dintre oamenii dragi publicului din Baia este, cu siguranta, Ducu Bertzi, care va sustine un recital.


Un eveniment geaman va avea loc la Ploiesti. "Festivalul Castanilor" va avea loc in perioada 12-13 octombrie la Teatrul "Toma Caragiu" din localitate. Concurentii se pot inscrie pana la data de 27 septembrie. Juriul va fi format din: Titus Andrei - presedinte, Viorel Gavrila, Nicu Alifantis, Cornel Irimia (director al Filarmonicii "Paul Constantinescu") si Marilena Gheorghita (director al Casei de Cultura "I.L.Caragiale"). In cele doua zile de festival, pe langa concursul de interpretare vor avea loc si patru recitaluri: Daniel Fat, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi si Alexandru Andries.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.