Asociatia Crestin Democrata a Romilor (ACDR) va milita impotriva "discriminarii tacite" care, din pacate, subzista in societatea romaneasca, ne-a declarat ieri presedintele ACDRE, Adrian Edu. "Toata lumea vorbeste despre integrarea romilor, dar se ui
Asociatia Crestin Democrata a Romilor (ACDR) va milita impotriva "discriminarii tacite" care, din pacate, subzista in societatea romaneasca, ne-a declarat ieri presedintele ACDRE, Adrian Edu. "Toata lumea vorbeste despre integrarea romilor, dar se uita principalele linii de actiune care trebuie urmate pentru a rezolva partial acest fapt. Trebuie sa ne adecvam cerintelor mileniului III. Atat timp cat la televizor oamenii aud expresii de genul "nu trebuie sa ne tiganim", "vai ce certuri, parca ar fi tigani", schite in care romii sunt prezentati pe post de material umoristic prin exagerarea unor comportamente specifice unor indivizi izolati, vom avea o integrare a romilor abia in anul 3007", a explicat Adrian Edu. "Dorim sa promovam programe de integrare social-economica a romilor, programe cu rezultate permanente, nu rezultate de moment. Speram ca in cativa ani sa se vada rezultatele palpabile ale activitatii noastre", a conchis presedintele ACDR. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.