Astazi, are loc premiera primului lungmetraj romanesc castigator al trofeului suprem la Cannes. Filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“, regizat de Cristian Mungiu, reprezinta propunerea Romaniei pentru nominalizarea la Oscarurile de anul
Astazi, are loc premiera primului lungmetraj romanesc castigator al trofeului suprem la Cannes. Filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“, regizat de Cristian Mungiu, reprezinta propunerea Romaniei pentru nominalizarea la Oscarurile de anul viitor la categoria Cel mai bun film strain.

Actiunea se petrece in anul 1987. Scena de debut este plasata intr-un camin studentesc, acolo unde locuiesc doua studente la Politehnica, Otilia (Anamaria Marinca, foto) si Gabita (Laura Vasiliu, al carei debut in film a fost cu acest rol), foarte bune prietene. Cea din urma traieste drama vietii ei, pentru ca este insarcinata, nu isi doreste acel copil si in acea perioada avortul era interzis. „Domnul Bebe“ (Vlad Ivanov) este cel care o va ajuta pe Gabita sa avorteze intr-o camera ieftina si sordida de hotel. Pentru ca nu au bani suficienti, Otilia este cea care se sacrifica si ii plateste „salvatorului“ in natura.

La o prima si superficiala vedere s-ar putea crede ca este o productie care trateaza o chestiune strict feminina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.