In prima jumatate a anului curent, compania farmaceutica Roche Romania a inregistrat, la pret de producator, vanzari totale de circa 176 de milioane de lei, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului 2006, se arata intr-un comunicat al comp
In prima jumatate a anului curent, compania farmaceutica Roche Romania a inregistrat, la pret de producator, vanzari totale de circa 176 de milioane de lei, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Produsele comercializate de Roche in Romania care au inregistrat cea mai dinamica rata de crestere au fost cele din portofoliul de oncologie. De asemenea, produsele destinate ariei virologiei (HIV-SIDA, hepatite virale, gripa), transplantului, anemiei si osteoporozei au contribuit major la performantele filialei din Romania din prima jumatate a anului, aliniindu-se evolutiei globale a grupului Roche.Comparativ, grupul elvetian Hoffmann La Roche, cel mai mare producator mondial de medicamente destinate tratamentului cancerului, a inregistrat in S1 o crestere de 22% a vanzarilor de oncologice, la nivel global.Intr-un top al celor mai mari companii care activeaza pe piata farmaceutica din Romania, Roche ocupa locul al doilea, dupa britanicii de la GlaxoSmithKline, cu o cota de piata estimata de firma de cercetare Cegedim la 7,68% in primele sase luni. "La sfarsitul lunii martie 2007, compania noastra avea in cercetare si dezvoltare 52 de indicatii noi pentru produsele deja existente si 51 de molecule noi", a declarat Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania.In prima jumatate a anului 2007, vanzarile totale ale Grupului Roche au inregistrat o crestere de 15%, ajungand la 23 miliarde de franci elvetieni. Profitul net a crescut cu 29%, la 5,9 miliarde de franci elvetieni. Vanzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 18%, de trei ori mai mult decat rata globala de crestere a pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.