Parlamentul i-a validat ieri, pe Alexandru Sassu la sefia TVR si pe Razvan Popescu in fruntea CNA. Numirea fostului membru PSD la televiziunea publica a fost contestata imediat de Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent
Parlamentul i-a validat ieri, pe Alexandru Sassu la sefia TVR si pe Razvan Popescu in fruntea CNA. Numirea fostului membru PSD la televiziunea publica a fost contestata imediat de Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent si Centru Roman pentru Jurnalism de Investigatie, care au acuzat politizarea TVR. Senatorii si deputatii au decis ieri amanarea votului in privinta numirii candidatilor Presedintiei si PD, Catalin Avramescu si Alexandru Lazescu, in functia de membri in Consiliul de Administratie al TVR, fapt ce a generat scandal.
Sassu, propus de PSD, a fost uns in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al TVR cu 247 de voturi favorabile, in timp ce Razvan Popescu - propunerea PNL - a fost numit presedinte CNA cu 235 de voturi, ceea ce arata ca intelegerea dintre liberali si pesedisti de la sfarsitul sesiunii parlamentare de vara a functionat.
Prima sedinta comuna a celor doua camere ale Parlamentului din aceasta sesiune a debutat cu stangul, democratii retragandu-se de la vot in urma divergentelor iscate de modul in care ar trebui sa se desfasoare votul pentru numirea lui Avramescu si a lui Lazescu drept membri in CA al TVR. Majoritatea PSD-PNL-UDMR a dorit ca cei doi sa fie votati separat, pe motiv ca Lazescu a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de specialitate, iar Avramescu aviz negativ, in timp ce democratii sperau ca cei doi sa fie votati pe aceeasi lista. In final, presedintele sedintei de plen, Nicolae Vacaroiu, a propus amanarea votului. Suparati, democratii au parasit sala de plen, acuzand "majoritatea celor 322" ca, prin impunerea unui vot separat asupra celor doi candidati, se doreste un vot impotriva propunerii lui Basescu. Vacaroiu a declarat, spre deliciul pesedistilor si liberalilor, ca Avramescu nu va primi niciodata votul Parlamentului, din cauza afirmatiilor pe care le-a facut. "Sunt sigur ca presedintele va intelege si va desemna un alt candidat", a adaugat el. In replica, democratul Cristian Radulescu i-a reprosat ca s-a antepronuntat in privinta lui Avramescu.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.