Romania a pierdut meciul de debut la Campionatul Mondial de rugby, 18-24 in fata Italiei, dupa o prima repriza foarte slaba si o a doua mult mai echilibrata.     Romanii au inceput crispat partida de pe "Stade Velodrome", din Marsillia,
Romania a pierdut meciul de debut la Campionatul Mondial de rugby, 18-24 in fata Italiei, dupa o prima repriza foarte slaba si o a doua mult mai echilibrata.     Romanii au inceput crispat partida de pe "Stade Velodrome", din Marsillia, ajungand rar in 22-ul advers. Italienii au marcat un eseu in minutul 6, dupa o greseala a lui Sarbu, iar in minutul 18 au dus scorul la 8-0, dupa ce au transformat o lovitura de pedeapsa. "Stejarii" au inceput in forta partea secunda. Manta a marcat un eseu in minutul 43, iar in minutul 48, scorul devenise 12-8 pentru Romania dupa un nou eseu marcat de Tincu si transformat de Dimofte. Momentul decisiv a venit insa in minutul 53, cand Manta a fost eliminat zece minute pentru o greseala intentionata. Italienii au profitat si au inscris in aceasta perioada un eseu de penalitate, transformat, scorul devenind 15-12 in favoarea lor. Pana la final s-a mai marcat doar din lovituri de pedeapsa, peninsularii de trei ori, iar noi de doua, ambele prin Dimofte. Pentru ca am pierdut la mai putin de 7 puncte, Romania a primit un punct suplimentar in clasamentul Grupei C. Urmatorul meci va fi pe 18 septembrie, la Edinburgh, cu Scotia.     Diferente     Marea favorita a Cupei Mondiale, Noua Zeelanda, una dintre adversarele Romaniei, are nu mai putin de 136.059 de jucatori legitimati, o cifra impresionanta pentru o tara care are doar patru milioane de locuitori. In lume, doar Anglia (716.505 jucatori), Africa de Sud (464.466) si Franta (212.059) stau mai bine la acest capitol. La Antipozi se baga bani grei in rugby, numai in acest an investindu-se 12,6 milioane de euro in copii si juniori. De exemplu, Romania are 3.500 de jucatori legitimati, iar federatia a primit de la bugetul de stat in 2007 aproximativ 620.000 de euro.     Schimbare     Indiferent de rezultatele pe care reprezentativa Italiei le va obtine la Cupa Mondiala, antrenorul francez Pierre Berbizier nu va mai continua pe banca tehnica a "Squadrei Azzurra". Potrivit agentiei Kataweb, noul selectioner al peninsularilor va fi sud-africanul Nick Mallett, insa presedintele federatiei, Carlo Dondi, asteapta incheierea competitiei, pentru a face anuntul oficial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.