Stejarii au pierdut cu 18-24 meciul de debut cu Italia, dar evolutia lor a fost aplaudata de un intreg stadionul la Marsilia.

Romania a pierdut primul meci la Campionatele Mondiale de rugby, 18-24 cu Italia, dar a cistigat simpatia pub
Stejarii au pierdut cu 18-24 meciul de debut cu Italia, dar evolutia lor a fost aplaudata de un intreg stadionul la Marsilia.

Romania a pierdut primul meci la Campionatele Mondiale de rugby, 18-24 cu Italia, dar a cistigat simpatia publicului francez gratie jocului spectaculos practicat. In plus, deoarece a pierdut la o diferenta mai mica de sapte puncte, nu mai are cifra 0 in linia de clasament. "Stejarii", majoritatea legitimati la cluburi din Hexagon, au inceput crispati actuala editie a CM, astfel ca dupa prima jumatate a reprizei intii erau condusi cu 8-0, prin eseul marcat de Santiago Dellape, in chiar minutul 6 al jocului, si prin lovitura de penalizare reusita de David Bortolussi, 6 minute mai tirziu. Acesta a fost si scorul pauzei si se parea ca Italia, participanta in Turneul celor Sase Natiuni si marcatoare a doua eseuri in fata Noii Zeelande, va face scor si va lua puncte bonus pe seama Romaniei.

Dupa pauza, italienii s-au vazut condusi cu 12-8, insa din pacate greselile personale ne-au privat de o surpriza poate la fel de mare ca infringerea tarii-gazda in meciul de deschidere in fata Argentinei. Mai intii, Alexandru Manta a lasat echipa 10 minute in inferioritate numerica, timp in care Squadra Azzura si-a recapata tonusul si avantajul pe tabela, pentru ca mai apoi Socol sa faca, din cauza nervilor, cadouri nesperate pentru italieni. "In ultimul sfert de ora, italienii au asteptat eliberarea", a scris "Gazzetta dello Sport" in editia electronica, salutind indirect meciul bun practicat de romani.

In final, dupa multe brutalitati de-o parte si de alta si un joc fragmentat de accidentari, Italia a invins cu 24-18, iar Romania este obligata sa invinga Scotia chiar la ea acasa pentru a mai spera la un loc in trei in grupa, care asigura prezenta automata la editia viitoare a Campionatului Mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.