Saptamana viitoare, pe 19 septembrie, orasul Baia Mare va fi gazda unui eveniment deosebit la nivel fotbalistic. Maramuresenii vor avea astfel ocazia sa-i vada, in carne si oase, pe fotbalistii romani care, in anii '90, au impresionat pe plan intern
Saptamana viitoare, pe 19 septembrie, orasul Baia Mare va fi gazda unui eveniment deosebit la nivel fotbalistic. Maramuresenii vor avea astfel ocazia sa-i vada, in carne si oase, pe fotbalistii romani care, in anii '90, au impresionat pe plan international. Membrii „generatiei de aur“ au acceptat sa dispute un amical in scopuri caritabile. Incasarile urmeaza sa mearga catre copilul lui Cosmin Pascovici si un tanar din Sapanta, Petrisor, bolnav de nanism hipofizar.

Drama prin care trece jucatorul constantean Cosmin Pascovici din cauza bolii grave pe care o are fiul sau, Denis, a starnit compasiune in randul jucatorilor de fotbal, multi dintre ei parinti care inteleg prin ce trece un coleg de-al lor. Dorind sa il ajute cu orice pret, ei isi vor pune din nou ghetele si echipamentul si vor intra pe teren intr-un meci de binefacere. Nu au ezitat sa-si faca timp pentru a veni la Baia Mare, la initiativa echipei locale FC Prietenia, sa dispute un joc in scopul ajutorarii atat a micutului Pascovici, cat si a altui tanar, bolnav de nanism hipofizar. Interesant est e ca fiul fostului jucator dinamovist Cosmin Pascovici, Denis, care a suferit mai multe operatii pe creier din cauza unei tumori, va implini trei ani chiar saptamana viitoare. “Ideea aceasta este veche, de pe la sfarsitul lui 2006. Imi pare bine ca toti jucatorii cu care am stat de vorba au acceptat fara ezitari sa vina la Baia Mare“, a declarat Cristi Balaj, unul dintre cei care s-au implicat serios. Desi au asistat cu nepasare la prabusirea fotbalului local, autoritatile locale, mai exact Consiliul Judetean si Consiliul Local, au finantat cu sume consistente aceasta actiune.

S-au våndut jumatate dintre cele 10.000 de bilete
Dintre componentii „Generatiei de aur“ au confirmat prezenta, pana ieri, urmatorii: Prunea, Lupescu, Belodedici, Prodan, Mihali, Sandoi, D.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.