Deanna Darbin, vedeta de 16 ani, este interpreta ideala a comediilor de salon, care a uimit lumea cu glasul si ingenuitatea ei, apoi Alice Faye, care dupa inceputuri timide, reuseste abia acum sa-si croiasca un drum pana spre piscul anevoiosului urcus al gloriei. Loretta Young, care si-a croit succesul prin fermecatoarea si gratioasa ei frumusete si eleganta; Olivia de Havilland, care desi
n'a ajuns inca in treapta vedetelor de prima marime, se afirma din zi in zi tot mai mult; Danielle Darieux, vertiginos lansata de filmul francez; Merle Oberon, care a inceput insa prea de timpuriu sa filmeze si tot mai rar; Vivian Romance, azi cea mai populara stea a studiourilor parisiene, incarnatia perfecta a sex-appealului.
Tyrone Power, care a reusit sa implineasca golul de mult resimtit de cinematograful american si anume acel al adevaratului june-prim. Caci aparitia lui Robert Taylor, nu o consideram decat un bluff; Errol Flynn, care si el umple un gol de mult resimtit, acel al eroului legendar; Cary Grant, actor de genul si de talia lui Clark Gable; Henry Fonda, perfect june-prim de drama; Spencer Tracy, interpretul sufletelor mari, mereu infrante; Melvyn Douglas, prim-amorezul de salon; Jean Gabin, care evoluiaza dela personagiu la personagiu.
Acestea sunt elementele pe care se intemeiaza astazi producatorii, acestea sunt vedetele pe care le asteapta publicul. Spunem "astazi", deoarece firmamentul cinematografic este in miscare continua si dupa culme nu poate sa urmeze decat coborasul.
Alte nume, astazi cu desavarsire necunoscute, isi asteapta randul la glorie.
ZIUA, 13 septembrie 1939