Trei femei de serviciu angajate la Institutul National de Administratie (INA) fac curat la sediul PNL sector 2 pe motiv ca, daca ar fi refuzat, ar fi fost concediate.Sediul PNL sector 2 are nevoie urgenta de renovare.
Calin Popescu Tariceanu ar fi sigur de acord In incinta fostului sediu al Aliantei D.A. (PNL-PD) sector 2, trei femei in sorturi si papuci, cu spaclul in mina, munceau de zor curatind de pe faianta petele de vopsea din incaperea imobilului de pe Strada Sagetii. Cele trei sint angajate la Departamentul administrativ al INA si se ocupa de curatenia birourilor si a toaletelor. Ele sustin ca muncesc de pe 3 septembrie in sediul PNL, in timpul programului de la INA, si ca nu sint platite pentru asta. Au acceptat pentru ca riscau altfel sa fie date afara, dupa cum le-ar fi zis un sofer al INA. „La INA avem program de la sase dimineata la doua dupa-amiaza, dar de pe la 10 dimineata venim aici (sediul PNL sector 2 - n.r.) si stam pina la prinz, chiar daca nu ne terminam treaba acolo", spune pentru Cotidianul una dintre cele trei femei. „Soferul ne-a spus, din partea directorului adjunct, ca, daca nu acceptam sa facem curat aici, ne va da afara. Iar aici nu sintem platite suplimentar, avem salariul cu care sintem platite la INA, adica aproape opt milioane de lei vechi, cu tot cu indemnizatiile de hrana", adauga aceasta. Femeile spun ca, pe linga faptul ca fac curat, dau cu spaclul pe jos si cara mobila.

Florin Melciu, director general adjunct - subsecretar de stat la INA, care este si presedintele Tineretul National Liberal (TNL) sector 2, ne spune ca isi asuma faptul ca le-a rugat pe cele trei femei sa faca curat la sediul PNL sector 2 de pe Strada Sagetii. Directorul adjunct sustine ca femeile fac curat acolo dupa ce isi termina programul la INA, adica dupa ora 14.00. „Pentru a face curatenie la sediul PNL am cazut la un acord comun cu femeile care sint angajate la INA. Le platesc in plus, respectiv cu 50 de lei pe zi, iar ele sint acolo cam de trei zile", sustine Melciu. Intrebat de Cotidianul daca s-ar fi intimplat ceva in cazul in care femeile ar fi refuzat, Melciu a raspuns ca „nu s-ar fi intimplat nimic, era un simplu refuz".