Fostul sef al Garzii Regionale de Mediu Suceava, Adrian Casuneanu, care a condus pana la inceputul lui august activitatea pe linie de mediu din sase judete ale Moldovei, a dovedit un dispret total fata de banul public. A incheiat contracte avantajoa
Fostul sef al Garzii Regionale de Mediu Suceava, Adrian Casuneanu, care a condus pana la inceputul lui august activitatea pe linie de mediu din sase judete ale Moldovei, a dovedit un dispret total fata de banul public. A incheiat contracte avantajoase pentru altii, dar dezastruoase pentru institutia pe care o conducea si angajatii pe care ii avea in subordine.

Cele mai mari semne de intrebare referitoare la fostul sef pleaca de la cladirea achizitionata in acest an, pentru a deveni sediu al Garzii de Mediu Suceava. O persoana fizica a achizitionat o cladire de langa municipiul Suceava la pretul de 600.000 de lei. Dupa numai 23 de zile a vandut-o spre a deveni sediu al Garzii de Mediu. A luat pe ea colosala suma de 1.780.000 de lei, de aproape trei ori mai mult. Semnele de intrebare sunt cu atat mai mari daca avem in vedere locatia in care este amplasat sediul. Cladirea este situata in afara Sucevei, intr-o comuna, si nu are nici macar apa curenta.

„Pentru orice om rational este evident ca ceva este incorect, ca ceva este putred in aceasta afacere. In plus exista si o suspiciune de fals, intrucat cert ificatul fiscal in baza caruia s-a facut si actul notarial nu putea fi eliberat, deoarece persoana care cumparase sediul nu se inregistrase la Primaria comunei pe teritoriul careia se afla acest sediu“, a declarat referitor la acestea comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Marius Popa.

Uniforme achizitionate doar pe hartie
In decembrie anul trecut, Garda Regionala de Mediu a primit bani pentru achizitionarea de uniforme si camasi pentru angajatii institutiei. Conducerea Garzii a incheiat un contract cu SC For Men's SRL Botosani, firma care avea obligatia sa furnizeze 24 de uniforme pentru femei si 55 de costume pentru barbati. Desi banii au fost trimisi catre societate inca din decembrie 2006, nimeni nu a vazut nici o uniforma sau o camasa. Abia dupa debarcarea fostului sef au fost facute presiuni si comanda a fost onorata. Practic, Casuneanu a oferit un credit fara dobanda, in valoare de 27.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.