Echipa nationala a Romaniei va debuta astazi la Campionatul Mondial de rugby impotriva Italiei (de la ora 21.00, in direct pe TVR 2), intr-un meci considerat ca fiind cel mai important din grupa. O victorie impotriva peninsularilor ar asigura locul
Echipa nationala a Romaniei va debuta astazi la Campionatul Mondial de rugby impotriva Italiei (de la ora 21.00, in direct pe TVR 2), intr-un meci considerat ca fiind cel mai important din grupa. O victorie impotriva peninsularilor ar asigura locul trei in grupa pentru stejari si calificarea la urmatoarea editie a CM. Pregatita de un cuplu de tehnicieni francezi, Daniel Santamans (antrenor) si Robert Antonin (manager general), echipa Romaniei si-a propus sa castige doua dintre cele patru meciuri din grupa. Prima ocazie, astazi, pe stadionul Velodrome din Marsilia.

Partida cu reprezentativa Italiei este capitala pentru parcursul tricolorilor la actuala editie a CM. Plasata intr-o grupa cu Noua Zeelanda, Scotia, Italia si Portugalia, Romania poate spera la victorii doar impotriva ultimelor doua formatii. Primele partide din grupa noastra s-au incheiat cu victorii normale ale favoritilor: Noua Zeelanda - Italia 76-14 si Scotia - Portugalia 56-10. Stejarii au fost prezenti la toate cele 6 editii ale Campionatului Mondial. Totodata, Romeo Gontineac intra, astazi, in istoria rugby-ului romanesc, devenind primul „tricolor&ldquo ; care joaca la patru editii consecutive.

Prima de 300.000 de euro pentru locul 3
Plasata intr-o grupa cu principala favorita la cucerirea titlului mondial, Noua Zeelanda, dar si cu alte doua dintre formatiile care participa la “Turneul celor 6 Natiuni”, Scotia si Italia, Romania are ca obiectiv clasarea pe locul trei. Federatia a decis sa-i recompenseze pe stejari daca reusesc sa castige partidele cu Italia si Scotia, victorii care ar duce la indeplinirea obiectivului. Rugbystii romani urmeaza sa fie premiati cu suma totala de 300.000 de euro in cazul in care vor reusi aceasta performanta. „Cu Italia este cel mai important meci, deoarece el va conditiona restul competitiei“, a declarat managerul Robert Antonin. Locul trei asigura automat prezenta la urmatoarea editie a Mondialelor.

Rugbystii au petrecut de ziua managerului
Cu doua zile inaintea debutului la cea mai importanta competitie rugbystica, stejarii au sarbatorit in cantonament.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.