Marea favorita a Cupei Mondiale, Noua Zeelanda, cheltuieste anual pentru tinerii jucatori 12,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mult decat bugetul FR de Rugby.     La Auckland, Wellington sau Christchurch rugby-ul este sportul numarul
Marea favorita a Cupei Mondiale, Noua Zeelanda, cheltuieste anual pentru tinerii jucatori 12,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mult decat bugetul FR de Rugby.     La Auckland, Wellington sau Christchurch rugby-ul este sportul numarul 1. Noua Zeelanda, adversara a Romaniei in grupa C a Cupei Mondiale, are nu mai putin de 136.059 de jucatori legitimati.       COMPARATIE. Chiar daca s-a inregistrat o scadere de 4% fata de anul trecut, cifra este impresionanta pentru o tara care depaseste cu putin patru milioane de locuitori. In lume, doar Anglia (716.505 jucatori), Africa de Sud (464.466) si Franta (212.059) stau mai bine la acest capitol, dar si populatia acestor tari este de cateva ori mai mare. In Romania exista decat 3.500 de jucatori legitimati, dintre care doar 800 de seniori, cuprinsi in 52 de cluburi. In acest an, in Noua Zeelanda, s-au cheltuit 12,6 milioane de euro pentru esalonul juvenil, in timp ce alocatia bugetara de care a beneficiat federatia noastra a fost de aproximativ 20 de ori mai mica.     Schimbare     Indiferent de rezultatele pe care Italia la va obtine la Cupa Mondiala, antrenorul francez Pierre Berbizier nu va mai continua pe banca tehnica a "Squadrei Azzurra". Potrivit agentiei Kataweb, noul selectioner va fi sud-africanul Nick Mallett, insa presedintele federatiei, Giancarlo Dondi, va face anuntul oficial abia dupa incheierea competitiei. Italia a pierdut primul meci la Cupa Mondiala, 14-76 cu Noua Zeelanda, aseara a intalnit Romania, iar in continuare va juca cu Portugalia si cu Scotia.     Previzibil     Dupa ce a invins Franta cu 17-12, reprezentativa Argentinei a obtinut o a doua victorie la Cupa Mondiala, 33-3 cu Georgia. Surprinzator, georgienii au punctat primii, in minutul 3, insa dupa pauza "pumele" au inscris patru eseuri, reusind sa obtina si un punct bonus. In clasamentul grupei D conduce Argentina, cu noua puncte, urmata de Irlanda, cu cinci puncte, si de Franta, cu un punct, acestea avand insa un meci mai putin disputat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.