Ieri, la cinematograful Studio, a avut loc premiera pentru presa a filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu, cel care, in urma cu patru luni, a adus Palme d'Or in Romania. Proiectia a fost urmata de o conferinta de
Ieri, la cinematograful Studio, a avut loc premiera pentru presa a filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“ al lui Cristian Mungiu, cel care, in urma cu patru luni, a adus Palme d'Or in Romania. Proiectia a fost urmata de o conferinta de presa sustinuta de regizor si de Laura Vasiliu, una dintre actritele din rolurile principale. Mungiu a marturisit, cu aceasta ocazie, ca vrea sa afle daca in Romania nu se mai merge la cinema pentru ca nu mai sunt sali sau pentru ca pur si simplu publicul si-a pierdut interesul pentru cea de-a saptea arta.

Joi, „4/3/2“ va avea avanpremiera la Teatrul National din Bucuresti, pentru ca asa si-a dorit regizorul. „Am ales acest loc si nu un cinematograf pentru ca am nevoie de o sala care sa se situeze la nivelul filmului meu, care sa aiba anvergura.“ Premiera este programata pentru ziua de vineri, iar pe data de 17 septembrie debuteaza caravana „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“, organizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al unor parteneri privati. Data de 17 coincide cu lansarea oficiala din Belgia. In afara de c inematografele din cele 20 de orase din Romania in care va rula, pelicula va fi proiectata in casele de cultura din alte 15 orase, unde fie nu mai exista sali de cinema functionale, fie conditiile de vizionare sunt proaste. In decurs de o luna, caravana va ajunge la Roman, Vaslui, Barlad, Focsani, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Drobeta Turnu Severin, Resita, Petrosani, Zalau, Miercurea Ciuc si Satu Mare. Proiectiile se vor face pe un echipament tehnic performant adus special din Germania, care va fi instalat in casele de cultura. „Am pus in practica o idee pe care o avea multa lume si al carei timp venise. Constatand ca mai sunt foarte putine sali in Romania, vom da drumul unei caravane prin care filmul va fi proiectat pe 35 mm in cel putin alte 15 orase. Este un efort, dar vom avea ocazia sa aflam daca in Romania nu se mai merge la cinema pentru ca nu mai sunt sali“, a spus Cristian Mungiu in cadrul conferintei de presa de ieri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.