Dupa scandalul iscat de aparitia din tenebrele Directiei Nationale Anticoruptie a dosarului „Posta Romana, in care a fost facut cap de afis ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, alt dosar pare sa aiba soarta iesirii in public doar in anumite mo
Dupa scandalul iscat de aparitia din tenebrele Directiei Nationale Anticoruptie a dosarului „Posta Romana, in care a fost facut cap de afis ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, alt dosar pare sa aiba soarta iesirii in public doar in anumite momente politice, fara a fi finalizat de mai bine de trei ani. Exemplul este dat chiar de vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, care afirma ca dosarul de la DNA - structura teritoriala Constanta, in care apare numele sau de mai bine de trei ani, se afla intr-o perpetua faza a cercetarilor preliminare, stadiu identic celui in care sta de un an dosarul 'Posta Romana>>. Drumul facut de aceasta lucrare de la debut si pana in prezent incepe de la biroul de politist al sefului Politiei Transporturi Constanta, comisarul Ioan Bucur (recent arestat in baza solicitarii procurorilor DNA central, trece pe la fostul procuror sef al DNA Constanta, Florin Tarnacop, si continua sa zaca printre cauzele nesolutionate de multa vreme de aceasta institutie.

Deputatul liberal Dan Radu Rusanu, face declaratii interesante legate de mult-discutatul dosar de la Constanta in care este „cercetat penal“ de mai bine de trei ani. Intrebat care a fost scopul intrevederii pe care a avut-o zilele trecute cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, Rusanu ne-a declarat ca s-a saturat sa i se tot arate „pisica neagra in presa“ ori de cate ori este un moment politic, a avut o audienta in care a explicat modul in care este tinut de catre organele de ancheta ale DNA Constanta la mana Parchetului, cu un dosar in care anchetatorii nu au facut nimic mai bine de trei ani pentru stabilirea adevarului. Conform legislatiei, in cazul unei sesizari penale, in 30 de zile, anchetatorii trebuie sa formuleze o solutie, iar intr-un an trebuie sa se ajunga la o solutie finala: inceperea urmaririi penale, neincepere sau scoatere de sub urmarire in cazul in care s-a luat, anterior, prima decizie. Date despre vesnica „cercetare penala“ a lui Rusanu la Constanta au aparut ciclic in media, mai ales in momente tensionate intre putere si Administratia Prezidentiala. Daca liberalul este vinovat, ar fi trebuit trimis de multa vreme in judecata. Dar, indiferent cum ar fi, vinovat sau nu, in orice dosar de liberal, pesedist sau pedist, termenul de trei ani naste mari dubii privitoare la anchetatori.

Liberalul il acuza pe seful Directiei Transporturi din cadrul Politiei Constanta, Ioan Bucur (actualmente arestat pentru mita de catre anchetatorii DNA central in colaborare cu Directia Generala Anticoruptie din Interne), de abuz, aratand ca dosarul privitor la anumite implicatii ale sale in afacerile CHIMPEX S.A. a fost tinut la sertar si scos de la naftalina doar pentru comunicate in care se arata ca in cauza „se efectueaza cercetari“si „doar atunci cand anumite vendete politice cereau acest lucru“.

„Domnul Bucur este cel care a verificat sesizarea facuta de un lider sindical de la CHIMPEX, in 2004, impreuna cu Garda Financiara, sub supravegherea Autoritatii Nationale de Control condusa pe atunci de Blanculescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.