Motiunea de cenzura nu va fi depusa nici in aceasta saptamana. Motivul invocat de Mircea Geoana: motiunea nu ar trebui sa se suprapuna cu inceperea anului scolar. Sau cu alegerea Patriarhului. Intr-un acces de exasperare, liderul PSD a ajuns sa-si a
Motiunea de cenzura nu va fi depusa nici in aceasta saptamana. Motivul invocat de Mircea Geoana: motiunea nu ar trebui sa se suprapuna cu inceperea anului scolar. Sau cu alegerea Patriarhului. Intr-un acces de exasperare, liderul PSD a ajuns sa-si acuze colegii din partid ca saboteaza motiunea pentru ca au „dosare grele“ la Securitate. Reactia lui Ion Iliescu a fost taioasa: declaratiile presedintelui Geoana sunt imprudente si neloiale. Mai mult, presedintele social-democrat a incercat sa obtina, ieri, sprijinul UDMR pentru motiunea de cenzura. Miscarea lui Geoana este paradoxala pentru ca Uniunea condusa de Marko Bela se afla la guvernare. Totusi, in urma discutiilor, Marko Bela si-a reiterat propunerea ca dezideratele PSD si ale Guvernului sa fie corelate printr-un acord transparent.

PSD ar fi trebuit sa depuna ieri motiunea de cenzura in Camera Deputatilor. Inca o data, acest demers a fost amanat. Liderul social-democrat a sustinut ca in cadrul BPN s-a facut doar o prima lectura a textului motiunii, urmand ca varianta finala sa fie prezentata Comitetului Executiv, ce se va reuni abia pe 18 septembrie.

M otiunea e amanata pentru ca incepe scoala
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca motiunea de cenzura va fi depusa in cursul saptamanii viitoare, cand vor fi stranse si semnaturile de sustinere necesare, pentru a nu se suprapune cu inceperea anului scolar sau cu momentul alegerii noului Patriarh. Un alt motiv al acestui decalaj, a mai adaugat Geoana, ar fi ca negocierile cu celelalte formatiuni politice au durat mai mult decat se asteptase. Data exacta a depunerii documentului nu a putut fi precizata, mai ales ca semnaturile de sustinere a motiunii nu vor fi stranse decat dupa ce va exista un acord asupra textului documentului. Geoana a dezmintit speculatiile conform carora aceasta initiativa nu ar avea sustinerea PSD, el afirmand ca nu s-au strans semnaturi in alb, ca la alte partide. Mircea Geoana a mai afirmat ca, desi s-au ridicat semne de intrebare legitime, parlamentarii social-democrati se vor comporta in mod solidar si disciplinat si vor vota motiunea in bloc. Presedintele PSD a mai sustinut ca demersul social-democrat este in „grafic“.

Batranete cu dosare grele
In ultimele zile, Mircea Geoana a denuntat in mod repetat sabotarea motiunii din interiorul partidului sau, el neezitand sa-si acuze colegii care se tem de motiune ca au sau „dosare grele“, sau afaceri private. De asemenea, liderul social-democrat a afirmat ca cine nu va vota motiunea o face cu riscul de a „trada cauza stangii si de a pleca a doua zi din partid“. Inaintea sedintei BPN de ieri, Ion Iliescu i-a replicat dur lui Geoana, acuzandu-l de „imprudenta“ si lipsa de loialitate. Potrivit fostului sef al statului, declaratiile actualului presedinte al PSD ar deturna si deforma sensul discutiei asupra motiunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.