Asociatia Romanilor din Italia (ARI) a transmis o scrisoare deschisa adresata Presedintiei, Guvernului si MAE, in care reclama faptul ca a fost amenintata de un functionar al ambasadei Romaniei la Roma, informeaza Romanian Global News.

Documentul atrage, de asemenea, atentia cu privire la nerespectarea de catre Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) a unui contract cu asociatia. Scrisoarea, semnata de presedintele ARI, Eugen Terteleac, semnaleaza faptul ca pe 26 iulie s-a primit o amenintare privind un control al Garzii Financiare din Italia, din partea unui functionar al ambasadei Romaniei in Italia, George Bologan. ARI sustine ca aceasta amenintare a venit in urma transmiterii de catre Eugen Terteleac a unei scrisori deschise premierului Calin Popescu-Tariceanu, in care reclama acestuia faptul ca Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni din MAE nu si-a respectat contractul incheiat cu asociatia in vederea organizarii proiectului “Paste Ortodox la Roma”, refuzand decontarea unor facturi.

ARI mai cere urgentarea procedurilor de numire a unui ambasador al Romaniei la Roma, dupa ce fostul am basador Valentin Colteanu a fost rechemat in tara la sfarsitul lunii mai.

“Avem nevoie acum mai mult decat oricand de un ambasador roman care sa reprezinte intr-adevar Romania si pe romani in Italia”, se mentioneaza in scrisoare deschisa.

Modalitati de a evita exploatarea ca muncitor in strainatate

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aduce la cunostinta persoanelor care doresc sa ocupe un loc de munca legal in strainatate, modalitatile prin care se poate obtine contractul dorit.