La inceputul lunii, Green Hours 22 Jazz Cafe din Calea Victoriei (Bucuresti) 120 a implinit 13 ani. Incepind din 1994, aici au avut loc aproape 1500 de concerte de jazz, blues, fusion, world-music, electro-jazz, muzica alternativa, experimentala si c
La inceputul lunii, Green Hours 22 Jazz Cafe din Calea Victoriei (Bucuresti) 120 a implinit 13 ani. Incepind din 1994, aici au avut loc aproape 1500 de concerte de jazz, blues, fusion, world-music, electro-jazz, muzica alternativa, experimentala si chiar clasica. "Scena" Green Hours a fost in tot acest timp - si este in continuare - deschisa si muzicienilor consacrati, si celor tineri. De altfel, multi dintre cei consacrati in acesti 13 ani au debutat in "Victoriei". Clubul Green Hours a "inventat" in 1997 Teatrul LUNI, primul cafe-teatru din Romania. In cei aproape 10 ani trecuti (se va implini un deceniu pe 1 decembrie) au avut loc aici si pe alte "scene" din tara si strainatate peste 1400 de reprezentatii cu spectacole proprii sau invitate. La aceeasi adresa - Calea Victoriei 120 - a aparut (in 1998) si primul "label" muzical nascut intr-un club romanesc: Green Records - "the alternative music label", care a scos pana acum pe piata mult prea subtire a muzicii de calitate 12 albume, producand, printre altii, artisti ca Johnny Raducanu, Marta Hristea, Steve Clarke, Ada Milea, Vlaicu Golcea, Oana Maris, Anatol Stefanet, Lucian Ban, Teodora Enache etc. Green Hours a marcat momentul aniversar printr-o serie de concerte, "sub asediu", cum spun organizatorii, situatia clubului fiind de cateva luni bune incerta. Imobilul din Calea Victoriei, unde se afla de asemenea sediul Grupului pentru Dialog Social si al revistei "22" si prima librarie Humanitas, ar urma sa fie atribuit, prin Legea Tinerilor, unei fundatii pentru tineret cu activitate incerta, in ciuda cererii Guvernului ca respectiva cladire (aflata acum in proprietatea Ministerului Culturii si Cultelor) sa ramana in folosinta actualilor chiriasi. Legea a trecut ca atare de Senat, iar votul din Camera Deputatilor (decizionala), amanat dupa discutiile din presa, e programat in jurul datei de 15 septembrie. La Green Hours (Calea Victoriei 120): azi, ora 20.00 - "Oase pentru Otto" (foto) de Lia Bugnar. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.