Radu Muntean incepe astazi filmarile la un lungmetraj, care ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu si Adrian Vancica. La mai putin de un an dupa ce a lansat „Hartia va fi albastra”, o tragicomedie d
Radu Muntean incepe astazi filmarile la un lungmetraj, care ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu si Adrian Vancica. La mai putin de un an dupa ce a lansat „Hartia va fi albastra”, o tragicomedie despre deruta actorilor marunti ai Revolutiei din decembrie 1989, Radu Muntean va da „Motor!” pentru cel de-al treilea lungmetraj de fictiune din cariera lui de regizor. „Boogie” (noul titlu al proiectului numit pana recent „30 si ceva”) va fi „un film despre maturizare, despre varsta de 30 de ani - o varsta intre varste, pentru ca fizic mai poti face lucrurile de la 20, dar psihic nu mai esti chiar acolo”, a declarat Radu Muntean. Boogie este porecla din adolescenta a personajului central, o porecla care nu i se mai potriveste acum lui Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur), un barbat de vreo 30 de ani, cu sotie (Anamaria Marinca) si cu un copil mic (Catalin Roncescu). Plecat la mare de 1 Mai, impreuna cu familia, el se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu - Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica) - la data si in locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. Bogdan e tentat sa retraiasca aventurile din vremurile bune, dar incercarea de a-si recupera tineretea pret de o seara, bifand bautura, jocurile, flirtul si prostituatele, se transforma intr-o deziluzie. Filmarile vor dura pana pe 5 octombrie si se vor desfasura doar pe litoral. Bugetul filmului este de circa 600.000 euro, dintre care jumatate reprezinta creditul acordat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) in urma concursului de proiecte de anul trecut, iar cealalta jumatate - fonduri de la ceilalti producatori. La fel ca „Hartia va fi albastra”, „Boogie” este o coproductie Multimedia Est-Antena 1, sprijinita de o serie de agentii de publicitate. Radu Muntean va lucra din nou impreuna cu Dragos Bucur, Mimi Branescu si Adrian Vancica, dar pentru prima data cu Anamaria Marinca („Sex Traffic”, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”). Din punctul de vedere al productiei, „Boogie” este mai simplu ca „Hartia va fi albastra” (pentru ca are mai putine personaje si nu presupune reconstituirea unui decor de acum aproape doua decenii). „Ca actorie si constructie a personajelor, este insa un film dificil”, precizeaza Radu Muntean, care si-a facut debutul cu "Furia". „Boogie” va putea fi vazut la cinema anul viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.