O campanie impotriva politicienilor corupti si ineficienti lansata de un comedian italian, al carei titlu contine un cuvant vulgar, dar des folosit in aceasta tara, se bucura deja de sustinerea a 300.000 de persoane.

Popularul comedian Beppe Grillo a zguduit puternic sistemul politic din Italia, cu nivelul sprijinului pe care l-a castigat campania sa, in care cere impiedicarea persoanelor cu cazier sa ajunga in Parlament si limitarea mandatelor in Legislativ la cel mult doua.

Potrivit Reuters, aproximativ 40.000 de persoane au participat la un mars de protest organizat de Grillo la Bologna si alte zeci de mii au dorit sa fie prezente la manifestatii asemanatoare in mai multe orase din tara, sub titlul "Ziua-Vaffanculo". "Nimic nu s-a schimbat de la 1943 incoace. Atunci, regele a lasat o tara in haos, iar astazi politicienii se baricadeaza in palate", a declarat Beppe Grillo, in varsta de 57 de ani.

Manifestul sau contine trei puncte principale: nici o persoana cu cazier nu trebuie acceptata in Parlament; maximum doua mandate pentru orice parlamentar; parlamentarii trebuie alesi in mod direct si nu pe liste.