Nici n-a apucat bine sa puna piciorul pe pamant pakistanez, dupa opt ani de exil, ca a si fost urcat inapoi in avion. Protagonistul incidentului este fostul premier pakistanez Nawaz Sharif, care a incercat ieri sa revina in Pakistan, la capatul a opt
Nici n-a apucat bine sa puna piciorul pe pamant pakistanez, dupa opt ani de exil, ca a si fost urcat inapoi in avion. Protagonistul incidentului este fostul premier pakistanez Nawaz Sharif, care a incercat ieri sa revina in Pakistan, la capatul a opt ani petrecuti in Arabia Saudita.

Sharif a luat decizia de a se intoarce in urma undei verzi date de Curtea Suprema, dar socotelile sale au fost stricate de regimul  de la Islamabad, condus chiar de omul care l-a inlaturat de la putere in 1999.

BELICOS. "Revin in tara mea cu intentia de a o scapa de anarhia in care dus-o politica unui singur om, generalul Musharaff", a declarat Sharif la sosire. De altfel, fostul premier (1990-1993 si 1997-1999) a sfidat din prima clipa regimul lui Musharraf, refuzand sa isi prezinte pasaportul politistilor si ofiterilor care se ocupa de lupta impotriva coruptiei, care urcasera la bord cu un mandat de arestare.

INAPOI LA SAUDITI. La scurt timp dupa aterizarea aeronavei care l-a adus la Islamabad, Sharif a fost urcat din nou la bord. El a fost "retrimis in Arabia Saudita, in conformitate cu acordul cu Riyadul", incheiat in 2000, a explicat ministrul pentru Afaceri religioase, Ijaz ul-Haq. "Sauditii ii cerusera in mod explicit intoarcerea sa, nu a pus numai Pakistanul in incurcatura, ci si Arabia Saudita", a adaugat el.

In anul 2000, fostul premier a semnat un acord cu administratia Musharraf. A acceptat sa fie exilat vreme de zece ani in schimbul renuntarii la o pedeapsa cu inchisoarea pe viata, pentru coruptie si tradare. Acordul a fost invalidat la sfarsitul lui august de Curtea Suprema, care i-a permis sa revina in tara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.