Asa cum bine stiti, simbata seara s-au desfasurat simultan doua evenimente, unul mai important decit celalalt. Echipa nationala de fotbal a Romaniei a jucat si a cistigat un meci decisiv la Minsk in compania formatiei din Belarus, iar l


Asa cum bine stiti, simbata seara s-au desfasurat simultan doua evenimente, unul mai important decit celalalt. Echipa nationala de fotbal a Romaniei a jucat si a cistigat un meci decisiv la Minsk in compania formatiei din Belarus, iar la Sibiu a avut loc un spectacol grandios de muzica religioasa in cadrul manifestarilor ecumenice organizate in Capitala Culturala Europeana a anului 2007. Nu stiu care au fost cotele de audienta dar, banuiesc ca spre deosebire de mine, majoritatea telespectatorilor s-au inaltat spiritual cu muzica sacra si au evitat sa se manifeste zgomotos in fata ratarilor lui Mutu sau sa-si strige cu exaltare satisfactia in fata reusitelor aceluiasi fotbalist. Nu de alta, dar sint putine zilele care ne despart de alegerea noului Patriarh si, din cite imi imaginez, credinciosii ortodocsi sint ceva mai induhovniciti decit de obicei. Tocmai din aceste motive am fost extrem de nedumerit de faptul ca, in loc sa se difuzeze pe TVR 1, spectacolul ecumenic de la Sibiu a fost transmis pe TVR 2. Normal era ca lucrurile sa stea invers. Prin urmare, as vrea sa-mi exprim dezamagirea fata de conducerea televiziunii publice, care si-a demonstrat, la modul cel mai jignitor pentru credinta noastra multimilenara, incapacitatea de a evalua corect interesul publicului ortodox si aprehensiunea sa speciala pentru ecumenism, dorinta arzatoare, demonstrata cu nenumarate ocazii, de a trece peste barierele confesionale si de a intelege mai profund realitatile spirituale ale lumii in care traim.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.