Aici, cortegiul a fost asteptat de zeci de sateni si cunoscuti ai acestuia, in dreptul casei parintesti. Ieri dimineata, in jurul orei 10.00, in localitate a ajuns un convoi militar format din aproximativ zece masini ale Armatei, care vor participa l
Aici, cortegiul a fost asteptat de zeci de sateni si cunoscuti ai acestuia, in dreptul casei parintesti. Ieri dimineata, in jurul orei 10.00, in localitate a ajuns un convoi militar format din aproximativ zece masini ale Armatei, care vor participa la funeraliile barbatului. Militarul a fost inmormantat ieri la pranz, cu onoruri militare, in cimitirul din comuna, slujba fiind oficiata de IPS Nifon Mihaita, arhiepiscopul Targovistei. Tatal lui Aurel Marcu a declarat ca acesta se temea sa nu calce pe vreo bomba. "Mi-a spus cand a plecat ca, probabil din ce mai auzise pe la colegii lui care au fost pe acolo, ii este frica sa nu calce pe vreo bomba. Si exact asta s-a intamplat", a declarat, citat de Rompres, Marcu Bebe, tatal soldatului mort in Afganistan. Sergentul se afla, joi dupa-amiaza, alaturi de alti militari, intr-un transportor amfibiu blindat, primul dintr-o coloana de trei autovehicule, care executa o misiune in provincia Zabul din Afganistan, la 20 de kilometri N-E de Qalat, cand a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma incidentului, Aurel Marcu si-a pierdut viata, iar patru camarazi ai acestuia au fost raniti. Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a semnat la sfarsitul saptamanii trecute, la propunerea sefului Statului Major General, ordinul de inaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major erou Aurel Marcu. De asemenea, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.