RUGBY - S-a stabilit echipa pentru meciul cu Italia Antrenorul Daniel Santamans a anuntat numele jucatorilor pe care ii va trimite pe teren maine, la meciul de debut al echipei Romaniei la Cupa Mondiala, contra Italiei.   
RUGBY - S-a stabilit echipa pentru meciul cu Italia Antrenorul Daniel Santamans a anuntat numele jucatorilor pe care ii va trimite pe teren maine, la meciul de debut al echipei Romaniei la Cupa Mondiala, contra Italiei.    Staff-ul tehnic al echipei nationale s-a oprit asupra urmatorului XV: Dumitras - Fercu, Gal, Gontineac, Brezoianu - Dimofte, Sarbu - Manta, Tonita, Corodeanu - Petre, Socol, Bogdan Balan, Tincu, Toderasc. Marele absent este pilierul Petru Balan, care nu a fost trecut nici macar pe foaia de rezerve. Acesta este accidentat, fiind diagnosticat cu contuzie forte la genunchi, locul sau urmand a fi luat de Bogdan Balan.   Pana acum, in grupa C, din care fac parte cele doua echipe, s-au mai jucat doua meciuri. Noua Zeelanda a surclasat Italia cu scorul de 76-14, iar Scotia a dispus de Portugalia cu 56-10. "Ma asteptam sa opuna mai multa rezistenta, dar cred ca vor sti sa se ridice. Ne asteptam la un meci dificil, vom incerca sa rivalizam la nivel fizic", a declarat antrenorul Daniel Santamans despre esecul "Squadrei Azzurra" in fata "All Blacks". Pentru Sorin Socol, intre Romania si Italia exista o veche rivalitate si, chiar daca peninsularii au progresat in ultimul timp prin participarea la Turneul celor Sase Natiuni, sunt un adversar abordabil. "Sa nu uitam ca am reusit sa-i invingem cu 25-24 in urma cu trei ani, iar in luna mai am batut Italia B cu 19-8", a spus capitanul tricolorilor. Partida Romania - Italia se va disputa pe Stade Velodrome, din Marsilia, cu incepere de la ora 21:00, si va putea fi urmarita in direct la TVR 2.   Stagnare Intr-un comentariu pe marginea participarii tarii noastre la Cupa Mondiala, agentia AFP apreciaza ca Romania a cazut in anonimat din punct de vedere rugbystic in ultimii 20 de ani, desi nu ii lipsesc jucatori de calitate, printre care se numara Balan, Tincu, Socol, Manta si Tonita, care si-ar putea pune amprenta asupra unor eventuale succese. "A trecut de mult timpul cand rugbyul din Carpati facea sa tremure cele mai mari natiuni europene. Ajunsa in Turneul celor Sase Natiuni B, Romania a pierdut din stralucire. In ciuda disputarii unor meciuri test cu Irlanda, Franta, Scotia sau Tara Galilor, de doi ani Romania stagneaza", a notat sursa citata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.