Sambata, peste 2.000 de fani din Capitala si din tara au tinut sa fie prezenti la Arenele Romane pentru Rage (Germania) si Lake of Tears (Suedia), cu trupa bucuresteana Thunderstorm, in deschidere. Inainte de concert, Larsson si Brennare de la LOT au
Sambata, peste 2.000 de fani din Capitala si din tara au tinut sa fie prezenti la Arenele Romane pentru Rage (Germania) si Lake of Tears (Suedia), cu trupa bucuresteana Thunderstorm, in deschidere. Inainte de concert, Larsson si Brennare de la LOT au acordat cititorilor nostri un interviu in exclusivitate.


Versurile melodiilor voastre sunt, in majoritatea lor, fantezii. Intr-un fel asta inseamna o fuga de realitate?  Mikael Larsson: Cateodata, lumea imaginara e mult mai buna decat realitatea. Acolo, in fantezie, poti sa faci orice, pe cand, in realitate, doar anumite lucruri.
Daniel Brennare: Imaginatia este in sine o lume atat de mare, fara limite.


De-a lungul anilor si aproape la fiecare album, stilul Lake Of Tears se schimba mereu.  Este asta cheia succesului vostru?
M. Da, cred ca e un lucru bun, zic eu, cu cat imbatranesti ai o alta perspectiva asupra vietii. Diferitele experiente eu zic ca trebuie sa te schimbe si tu, la randul tau, trebuie  sa schimbi...


Aveti un album favorit sau ultimul, ca un copil, e cel mai iubit?
M. Nu chiar, e altceva. Am cateva preferate, dar nu unul anume. Cel mai recent album nu e neaparat cel mai bun.
D. Pentru mine e altceva de la o zi la alta. Intr-o zi poti sa urasti toate melodiile, in alta sa le iubesti. Cand esti trist, un anume album e cel mai bun, cand esti fericit, cu siguranta il preferi pe altul. E ca si atunci cand te uiti inapoi si iti amintesti "cand aveam 15 ani am avut un an bun, cand aveam 16 ani a fost destul de bine, cand aveam 17 ani a fost un an prost, la 18 ani am avut un an foarte bun"a€¦


Diferentele de stil sunt evidente intre "Crimsona", "Neonai" si "Moons...", de exemplu...M. Da, pentru ca mereu a durat destul de mult ca sa scoatem un album. Nu am planuit noi asta, asa a fost sa fie. Eu cred ca e bine, nu trebuie sa te grabesti, sa faci muzica doar pentru ca trebuie. Inspiratia cand vine vine.
D. La noi da, dar la altii merge, sa cante acelasi lucru, ani si ani in sir, daca astfel se simt bine. Muzica trebuie sa o simti, daca nu, atunci trebuie sa incetezi sa mai canti. Stilul nostru muzical nu este planificat, am mai facut asta in trecut, am spus "albumul viitor o sa fie mai heavy" sau "o sa aiba mai mult pian". Si n-a fost asa, cand compuneam si inregistram, noile piese ajungeau sa sune diferit de cum planificasem.


Este Pink Floyd trupa voastra preferata si in acelasi timp o influenta majora? Care este preferatul vostru, David Gilmour sau Roger Waters?M. Eu cred ca da, imi place Pink Floyd foarte mult si, orice ar fi, eu il prefer pe Gilmour.
D. Da, ne-au influentat. Waters are abilitatea de a pleca intr-o alta dimensiune, amandoi pleaca in diferite dimensiuni. Insa Gilmour e constant fata de Waters, care e mereu nelinistit si imprevizibil.


Ce parere aveti de noile trupe rock? Ce muzica ascultati in masina, acasa? M. Mie, personal, nu prea imi pasa, chiar deloc. Ascult orice, orice muzica. Eu cred ca, cu cat imbatranesti, asculti mai multa muzica. Cand esti mic, asculti un singur gen de muzica, cu timpul,  abordezi mai multe.


Sunteti de acord cu cei care va catalogheaza muzica ca fiind gotica? Acceptati aceasta eticheta?M. E mai usor sa intelegi muzica daca o cataloghezi.
D. Da si nu. Cred ca majoritatea trupelor nu sunt interesate de etichete. Asta e mai mult treaba caselor de discuri sau magazinelor de muzica. Oricum, sunt multe alte trupe, de gotic, care nu suna deloc ca noi.


Unii cu Furia, altii cu LaculDupa ce Thunderstorm (bine ati revenit!) a incalzit asistenta, trioul german Rage s-a dezlantuit intr-un recital heavy metal deosebit de energic, in care s-a evidentiat chitaristul Victor Smolski (foto stanga). De mai multe ori, entuziasmati de solo-urile lui, fanii formatiei au strigat: Bine, mai, Victore! Seara s-a incheiat pasnic, cu Lake Of Tears, suedezii trecand cu eleganta si dezinvoltura prin rock progresiv, heavy melodic si psihedelic. Ambele grupuri s-au bucurat de energia pozitiva transmisa de un public cald si avizat, iar Peter Wagner (foto dreapta) a promis ca va reveni in Romania, anul viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.