Romeo Gontineac va intra miercuri, la meciul contra Italiei, in istoria rugby- ului romanesc, devenind primul tricolor care participa la a patra Cupa Mondiala consecutiva. Gontineac a debutat in 1995, la competitia din Africa de Sud si a ju

Romeo Gontineac va intra miercuri, la meciul contra Italiei, in istoria rugby- ului romanesc, devenind primul tricolor care participa la a patra Cupa Mondiala consecutiva. Gontineac a debutat in 1995, la competitia din Africa de Sud si a jucat apoi la turneele finale din 1999 si 2003. DORINTA. Pentru centrul in varsta de 33 de ani totul pare sa fie in roz. "Este un vis. Sa joci la Cupa Mondiala este cel mai inalt tel pe care il poti avea, ca jucator de rugby. Este o experienta uriasa, sa joci in fata unor tribune de 40-50.000 de spectatori, sa intalnesti adversari de o valoare imensa", se confenseaza performerul rugby-ului romanesc. Romeo Gontineac a jucat de-a lungul anilor, la Cupa Mondiala, impotriva unor natiuni majore in aceast sport, precum Australia, Africa de Sud sau Irlanda. "Nu am avut niciodata mai mult de o victorie in grupe, asa ca daca acum in 2007 am reusi doua victorii ar fi ceva fantastic", isi doreste Romeo. SPORTUL CARE I_A DAT SOTIA. Pe plan personal, anii Cupelor Mondiale au reprezentat momente extrem de importante pentru Gotineac. In 1995, in Africa de Sud, si-a cunoscut iubirea vietii, Lucinda, care i-a devenit sotie. In 1999 Lucy i-a daruit primul copil - Taylor, iar in 2003 i-a daruit-o pe Olivia Rose. Lucinda Gontineac l-a urmarit pe jucatorul roman, ca suportera a Romaniei, la toate Cupele Mondiale. In 1999 a fost prezenta in Irlanda, unde imbracata in culorile Romaniei (desi este sud-africanca), i-a incurajat pe Stejari la toate meciurie. In 2003 a plecat in Australia pentru a-i urmari din nou, de la fata locului, pe tricolori. Si de aceasta data Lucinda va fi prezenta pe stadioanele din Franta si Scotia unde va juca echipa Romaniei la Cupa Mondiala din 2007. Si-a pregatit steagul si tricoul Romaniei si va striga din toata inima: "Hai Romania!"  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.