Fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski a lansat ieri la Varsovia campania pentru constituirea aliantei intre socialisti si democratii LiD pentru anticipatele pe care gemenii Kaczynski le-au decis pentru data de 21 octombrie, relateaza prest
Fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski a lansat ieri la Varsovia campania pentru constituirea aliantei intre socialisti si democratii LiD pentru anticipatele pe care gemenii Kaczynski le-au decis pentru data de 21 octombrie, relateaza prestigiosul Financial Times.

Iar aceasta imediat dupa ce Dieta (legislativul de la Varsovia) a procedat la autodizolvarea sa, vineri seara, cu o majoritate de 377 din 460 de voturi, majoritate obtinuta printr-o alianta a partidului conservator controlat de fratii Kaczynski, cu principalele formatiuni din opozitie, relateaza AFP. La scurt timp dupa anuntul oficial al autodizolvarii parlamentului polonez, premierul Jaroslaw Kaczynski a anuntat ca 15 din cei 22 de ministri ai guvernului sau au fost revocati din functie de fratele sau, presedintele Lech Kaczynski.


Cei doi au dorit sa evite astfel mai intai un vot de neincredere al parlamentului asupra executivului, unde opozitia liberala dorea destituirea tuturor membrilor guvernului, iar apoi pierderea tuturor ministrilor din posturile-cheie. Printre ministrii indepartati, dar reactivati in posturile mult mai sigure de secretari de stat se numara fostul ministru al Afacerilor Externe, Anna Fotyga, ministrul Justitiei si Zbigniew Ziobro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.