Cioburi de Misa, in patru zariAcum cativa ani, cand am avut o discutie de mediere cu niste apropiati ai lui guru Grig Bivolaru, aia imi tot bagau sub nas o foaie trasa la xerox din care rezulta ca apropiatul lor Narcis Tarcau se capatuise cu titlul d
Cioburi de Misa, in patru zariAcum cativa ani, cand am avut o discutie de mediere cu niste apropiati ai lui guru Grig Bivolaru, aia imi tot bagau sub nas o foaie trasa la xerox din care rezulta ca apropiatul lor Narcis Tarcau se capatuise cu titlul de "swami" (in traducere literala stapan) de la nua€™s ce mare iluminat indian. Ideea era ca "uite doma€™le, scoala lua€™ Grig e unanim recunoscuta international".


Intre timp, dupa ani de pertractari, in 2004, autoritatile au binevoit sa napadeasca in sfarsit peste ciorba de ilegalitati care fierbea in cazanul MISA si in olitele de noapte ale organizatiilor conexe. Intr-o prima faza, dupa ce guru s-a transfugit prin tarile reci, ciracii sai pareau solidari. Manifestau langa prin oras, intretineau in randul fraierilor care pusesera botul la gargara lor o atmosfera paranoica, din care rezulta ca MISA duce o lupta planetara cu serpilienii, masoneria, Iluminatii din Bavaria, sionistii si Grupul Bilderberg la un loc. Numai ca reptila din Tartasesti nu mai controla direct haturile financiare, asa ca membrii cercului sau de intimi ramasi prin patria-muma au inceput sa-si dea la gioale.


TRANDAFIR DE LA THAILANDA. Mai intai, a capatat importanta in miscare un domn Mihai Stoian, traitor prin Danemarca. El a fost un fel de interfata a batracianului refugiat in Suedia. Cum nu era dat in urmarire aici, putea sa joace rolul de curier al lui Grig, atunci cand acesta intra in pana prostului cu "energiile subtile" prin care comunica, spune el, cu adeptii. Purtatorul de ucazuri sfinte i-a sopocait probabil urmaritului exilat ca baietii ramasi in tara masineaza pe cont propriu. Nicolae Catrina si Claudiu Trandafir, presedintele si respectiv vicepresedintele legal al MISA, au picat in dizgratie. In urma unui scandal declansat la filiala MISA din Brasov, cei doi au fost acuzati ca se indoiesc de infaibilitatea lui Grig si au fost zburataciti din functii. La presedentia MISA a fost numita o doamna, Gabriela Ambarus, specialista in extazul amoros, care, din informatiile noastre, este tot o anexa a lui Stoian. Ulterior, Catrina a fost partial reabilitat si reintegrat in absolut, trimis sa mediteze intr-o tara orientala. Trandafir a facut o calatorie in Thailanda cu Tarcau, care-l deranja pe Stoian, dupa cum se va vedea mai jos. Asta a declansat la Bucuresti, Copenhaga si prin Suedia o vanatoare de vrajitoare foarte asemanatoare cu cele de pe vremea lui Stalin.


SCALPAREA DELFINULUI. La inceputul anilor a€™90, Narcis Tarcau era unul dintre favoritii naclaitului guru. Acesta l-a trimis in Danemarca, unde a fondat Natha, una dintre cele mai puternice filiale externe ale MISA, cu vreo 500 de membri. Afacerea era profitabila pentru toata lumea. Danezele amatoare de tantra mioritica si de amoruri cu miros de telemea din soia pe plajele de la Costinesti umpleau anual cu lovele basca incapatoare a vanzatorilor de prostii pendinte de tata mare. Odata aterizat Grig prin nordul Europei, putem presupune ca Narcis nu a fost de acord sa-i cedeze fara lupte cascavalul de la Natha. A fost scalpat si ejectat de la conducerea scolii pe care o construise. A fost inlocuit, bineinteles, cu noul favorit si print mostenitor, Mihai Stoian. Se spune ca s-au utilizat diverse tertipuri legale si presiuni pentru a-l face pe Tarcau sa-si ia talpasita. Omul a plecat in Thailanda, unde si-a fondat o alta scoala, Agama. Asta nu ar fi produs un cataclism prea mare. Dar Tarcau l-a primit acolo si pe exclusul Claudiu Trandafir, s-au intretinut cordial, ba chiar au pus la cale oarece afaceri. Una dintre ele ar fi fost ca Agama sa se extinda vertiginos si in Romania, chestie care i-a facut pe Grig si compania sa se simta amenintati.


CURAT YOGA. Site-ul oficial al MISA, Yogaesoteric, a devenit un fel de Romania Mare de la inceputul anilor a€™90, ceva mai diluata. Cei doi "disidenti" sunt porcaiti, e adevarat, fara fantezia de care dadea dovada Corneliu Vadim Tudor, in toate felurile. Misagii din spatiul virtual il fac pe Tarcau violator feroce, gras (de parca Grig nu e miop ca o cartita), ba chiar il acuza, de parca ar fi culmea tupeului, ca ar face amor pe luna plina fara sa practice continenta. E acuzat ca si-ar fi cumparat de la nu stiu ce taraba din India, contra unei sume modice, titlul de swami, de la o vaca sfanta, sau asa ceva, si ca e un guru fraudulos. Un pacat capital este ca s-a culcat pe la Costinesti cu o yoghina aleasa aleatoriu, iesind din cuvantul marelui atarna-piei care-i interzisese la suparare sa se atinga de femei o perioada de un an.

Nici fost cardas Claudiu Trandafir nu e iertat, si e atins de bratul lung si armat al internautilor localizati in borsul MISA. E facut mincinos si "ratacit", un deviat de la calea spirituala trasata de suprema fosila "persecutata". E acuzat de practici mercantile, de parca nu am cunoaste cum s-a facut imensa avere a MISA.
Cei doi sunt considerati un fel de trotkisti de catre stalinisti, si totul porneste numai de la faptul ca nu au mai ascultat orbeste de inculpatul roman azilant in Suedia. MISA se mai arata inca o data o structura in care cine se opune este ejectat fara mari greturi, dupa care i se aplica un tratament cu laturi varsate in moalele capului.


PIPI PE BANI. Concluzia pe care o putem trage este ca "fratele e frate, dar pipiul este pe bani". In timp ce mumia zace la rece prin Suedia, lupii tineri care statusera brazi in jurul sau si-au cam impartit publicul-tinta. In timp ce Mihai Stoian, avand si legitimitatea data de umbra maimutoiului suprem, va controla nucleul dur al MISA, format din aia care se lupta imbracati in camasa de forta a mortii cu tot felul de forte fantezist-obscure si sunt totalmente controlati mental de superiorii ierarhici, cuplul Trandafir-Tarcau o sa incerce probabil o formula ceva mai "soft", axata pe "yoga sportiva", fara masoni care stau cu satarul dupa colturile patriei. Pot sa faca si dumping, culegand cu preturi mai mici cursantii nemultumiti de tariful mare al MISA. In mod cert, este bine ca se mai dilueaza nitel din influenta si forta organizatiei-mama, care a ratutit de minti de-a lungul vremii atatia naivi, pe care i-a transplantat in lumea fantasmelor lui Bivolaru.
O AFACERE
"Fara indoiala ca in spatele acestor tactici se ascunde interesul mercantil de a atrage oameni la cursurile lor. Nestiind o alta meserie, celor doi rataciti (Narcis si Claudiu) nu le ramane de facut, in viziunea lor, decat sa-si castige existenta predand yoga. De aceea, au pus la punct o mascarada reciproc elogioasa,pentru a pacali oamenii naivi si a le lua acestora banii in urma unor revelatii demne de coltul tarabei din piata."
Site-ul YogaesotericIN ROBA
"Asa ca, pana la urma, din initierea sa ca swami, Narcis a ramas numai cu titlul si cu roba portocalie, probabil singurul vesmant care-l mai incape. Ne intrebam daca la ashramul din Thailanda Narcis are un karma yoghin care ii leaga sireturile, intrucat burta pe care i-o vedem in fotografiile recente pare sa fie un real obstacol pentru el. Desigur ca si din acest punct de vedere, moda swami (cu sandale) ii ofera un avantaj"
Site-ul Yogaesoteric


Natha, franta in douaInca de prin anii a€™90 ai secolului trecut, Bivolaru si-a gandit afacerea pe plan global. A trimis prin lume diversi "instructori" care au impuiat MISA. La Copenhaga, Narcis Tarcau, pe atunci un june cu plete, a reusit sa prinda-n plasa cateva sute de daneze si danezi dornici sa se "kamasutreze si brahmaputreze", satui de prea mult bine. In 2004, cei de la Natha au fost principalul factor de lobby extern contra "persecutiilor" la care era supus Grig. Dupa ce a fugit guru, presa tinea legatura cu el la un numar de telefon al Natha, unde se comunica printr-un intermediar. Acum, cand Tarcau a fost excomunicat, exista reale sanse ca o parte din Natha sa se sparga, cursantii sa-l urmeze pe "swami". Asta inseamna ca lui Bivolaru i se vor diminua veniturile intr-o tara in care viata costa destul de mult.


ALTE VREMURI. Claudiu Trandafir si Nicolae Catrina marsaluiau impreuna pentru guru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.