Elevii lui Marco van Basten si-au respectat blazonul, prin victoria de sambata practic scotand din carti reprezentativa Bulgariei. Dupa un an de absenta, atacantul Ruud van Nistelrooy a revenit cu gol pentru batavi.

Dincolo de victoria repurtata sambata la Minsk, nationala Romaniei avea nevoie si de o mana de ajutor din partea Olandei. Care nu a intarziat sa apara, "Portocala mecanica" depasind logic nationala Bulgariei, cu scorul de 2-0, dupa golurile marcate de Sneijder si Ruud van Nistelrooy.

MULTUMIT. Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a declarat, la finalul partidei de la Amsterdam, ca este extrem de multumit de rezultatul din meciul cu Bulgaria, scor 2-0, dar si de maniera de joc. "Jucatorii au fost foarte motivati, si-au dorit extrem de tare sa rezolve acest meci inca de la inceput si sa nu avem emotii. Sunt foarte fericit de rezultat, precum si de felul cum am evoluat. Am aratat un fotbal foarte bun, cu multe combinatii. Suntem in crestere evidenta fata de partidele anterioare. Am vazut in aceasta seara o puternica echipa a Olandei, care a evoluat la un nivel inalt. Totodata, sunt multumit de revenirea lui Ruud van Nisterlooy. El a facut meciul la care ma asteptam. Acum trebuie sa ne concentram la partida de miercuri cu Albania, atunci cand, in cazul unui succes, Euro 2008 nu va mai fi foarte departe. Suntem favoriti la calificare alaturi de reprezentativa Romaniei, care si-a confirmat forma invingand in Belarus", a spus Van Basten.