Feminist, adica sa ne cedeze drepturile, pe care Domnul, cand ne-a faurit din coasta lui, l' a lasat sa si le iee fara discutie, si vreti sa ni le depuie la picioare cu un suras pe buze si sa mai faca si propaganda? E, ba nu zau ! ...Adica asta ar ve
Feminist, adica sa ne cedeze drepturile, pe care Domnul, cand ne-a faurit din coasta lui, l' a lasat sa si le iee fara discutie, si vreti sa ni le depuie la picioare cu un suras pe buze si sa mai faca si propaganda? E, ba nu zau ! ...Adica asta ar veni cam asa; scoala tu, sa sed eu, cum mi s' a intamplat mie in autobuz, acum cateva zile. Sa va povestesc. Pe o zi de zapusala m' am urcat intr' un vehicul supra incarcat ce alearga cu atat zgomot si progres pe Calea Victoriei. In fata mea cu mana sub cap, razemat de geam clatinat in cadenta de hopurile motorului, plin de cosuri, trentaros si murdar, un baietandru imbracat in chelnar se facea ca doarme; eu jumatate strivita il priveam si taceam. Am rabdat ce-am rabdat si pe urma am spus" ce-ar fi daca d-ta mi-ai da locul". Deschise ochii alene si raspunse tras din visul racoros in care se adapostea "bine cucoana, daca zici mata, hai sa ti-l dau", si se ridica greoi, dar cand fu in picioare, se indrepta deodata cu ifos si spuse cu condescendenta, "dar sa stii ca nu din obligatie o fac, ci din noblete". "Si pentruca vreau eu", adauga, voind sa ma convinga de favoarea deosebita ce mi-o facea. I-am raspuns si eu cu o politeta intepata ca-i sunt extrem de recunoscatoare si m' am asezat jos. Concluzia? Nu cumva vreti sa-mi fac inamici? Destul o sa ma ocarasca si asa. Bine, dar sa ramaie intrebarea fara raspuns? S' ar putea spune cu multa circumspectiune, in anumite cazuri barbatul poate fi feminist... dar in cele mai multe cazuri, nu. Suntem noi de vina, sau sunt ei ? Ei asta chiar ca nu pot sa v' o spun. Vreti sa nu' mi mai faca curte nici un barbat?
ZIUA, 8 septembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.