Numai marmura il mai poate consola pe primarul general Adriean Videanu. Poate si bordurile. O compensatie mai era sa-si adjudece soseaua de centura. In rest, grea viata de vicepresedinte al PD, intr-un partid masurat in boci si condus prin telecomand
Numai marmura il mai poate consola pe primarul general Adriean Videanu. Poate si bordurile. O compensatie mai era sa-si adjudece soseaua de centura. In rest, grea viata de vicepresedinte al PD, intr-un partid masurat in boci si condus prin telecomanda. Bietul Adriean. El rade, rade mult. Dar nu e rasul lui. De fapt, e suparat. Si are dreptate. Baiat frumos (doar sa mai dea vreo 25 kg jos), chiar si dupa ce i-a picat bronzul de Mediterana. Si destept. Exact cum nu-i place sefului de la Cotroceni. Videanu presedinte al PD ar fi pentru presedintele Basescu o sula-n coasta. De-aia l-a trimis si l-a compromis varza, la Primaria Capitalei. Primarul general e acum ciuca batailor presei si populatiei. Totul se plateste. Putea zice nu. Putea zice, bai, Traiane, lasa-ma! Dar n-a zis. Ca si Traian i-a promis aceeasi clientela care face munca electorala. Si i-a dat-o.
Dupa o perioada de mare plezir estival, in care, vorba cantecului, nu-i mai pasa de nimic, biciul de la Cotroceni l-a croit peste spate si l-a readus pe Adriean la realitate. In PD, nimeni nu-i de capul lui. Toata lumea trebuie sa dea seama in fata Capitanului. Cine greseste e pus sa spele puntea. Dupa ce marinarul de la Cotroceni s-a stropsit la el, Videanu si-a amintit ca e primar general. Si a inceput sa arate ca lucreaza. Mai intai, i-a intaratat pe amaratii de la REBU sa mearga peste Chiliman la manifestatie, pentru ca primarul Sectorului 1 n-a mai acceptat fitele unei firme de salubritate din gunoaiele careia prospera PD. Mai mult, firmele contractate de Chiliman vor sa cumpere REBU, ceea ce ar insemna pastrarea locurilor de munca pentru bietii gunoieri prinsi la mijloc intr-un razboi care nu-i al lor si pierderea avantajelor pedistilor gen Cezar Preda.
Daca a vazut ca nu i-a mers cu Chiliman, Adriean a facut apel la Traian. Imperatorul PD s-a aratat si a participat cu primarul general la inaugurarea spitalului pentru recuperarea persoanelor cu dizabilitati, proiect finalizat fix dupa 17 ani de amanare fara justificare. Nici presedintele Basescu nu s-a simtit obligat sa justifice de ce pe cand era primar general nici nu l-a interesat de acest spital pe care, la finalizare, l-a inaugurat triumfal, transmis in direct de o televiziune pe care realitatea o obliga. Adriean, in schimb, a profitat si l-a atacat insidios pe Traian, cand a declarat ca abia el, dintre toti primarii generali, s-a invrednicit de finalizarea proiectului social. Prin inaugurarea spitalului, PD a vizat, de fapt, sa-i ia fata liberalului Eugen Nicolaescu, primul ministru al Sanatatii care a inceput sa construiasca spitale in Romania dupa 1989.
Cu ocazia festivitatii de taiere a panglicii, presedintele Basescu s-a lansat intr-un nou atac la adresa PNL, cu adresa la primarii de sectoare. Basescu repeta ca o moara stricata placa privind descentralizarea, dar cand e vorba de Bucuresti, tuna si fulgera ca mai exista si primarii de sectoare, nu doar Primaria Capitalei. In mainile careia preseditele PD al tarii ar vrea sa fie concentrata toata puterea de decizie. Probabil, pentru a fi taiati toti copacii, distruse toate parcurile, inlocuite toate bordurile, ridicate cladiri supraetajate in locul parcurilor, ucise animalele, pasarile, tot ce misca, in afara de interesele PD. Si evident, pentru ca frumoasele comisioane sa umple buzunarele celor care contracteaza firme de asfaltare din an in an, ca pe colindatori. Se vede treaba ca Basescu i-a ordonat lui Videanu sa candideze, totusi, pentru un nou mandat. Adriean e neconsolat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.