Casa de Economii si Consemnatiuni si-ar putea majora din nou capitalul social in acest an, dupa ce, la finele anului trecut, a avut loc o alta majorare a acestuia cu 500 milioane lei, pana la o valoare de 649,7 milioane lei. Posibila majorare de capi
Casa de Economii si Consemnatiuni si-ar putea majora din nou capitalul social in acest an, dupa ce, la finele anului trecut, a avut loc o alta majorare a acestuia cu 500 milioane lei, pana la o valoare de 649,7 milioane lei. Posibila majorare de capital a bancii a fost anuntata ieri de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care insa nu a vrut sa precizeze care este valoarea majorarii si nici scopul acestei masuri.Majorarea capitalului CEC se afla printre cheltuielile suplimentare pentru acest an luate in considerare de Ministerul Economiei si Finantelor, dupa ce la sfarsitul primelor opt luni ale anului a fost inregistrat un excedent bugetar de 0,3% din PIB. CEC se situeaza, potrivit statisticilor bancii, pe locul sase in sistemul bancar romanesc. Banca a obtinut un profit brut de 24 milioane lei in primul trimestru al acestui an, cu 60% mai mare decat cel afisat pentru acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 60% in ultimul an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.