Trupul neinsufletit al militarului roman ucis joi in explozia unei bombe in Afganistan va fi adus in tara la sfarsitul acestei saptamani.

Sergentul major Aurel Marcu, in varsta de 31 de ani, era alaturi de alti patru colegi din cadrul Bat
Trupul neinsufletit al militarului roman ucis joi in explozia unei bombe in Afganistan va fi adus in tara la sfarsitul acestei saptamani.

Sergentul major Aurel Marcu, in varsta de 31 de ani, era alaturi de alti patru colegi din cadrul Batalionului 33 Vanatori de Munte Posada (aflat in Afganistan sub mandat NATO) intr-un TAB care executa o misiune de interventie in regiunea Zabul. Transportorul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, deflagratia lasandu-l fara viata pe sergentul Marcu, si ranindu-i pe ceilalti patru colegi ai sai. Numarul romanilor care

si-au pierdut viata in Afganistan a ajuns in acest fel la patru, in ultimii patru ani.
Vestea mortii sergentului major si a ranirii celor patru militari aflati in acelasi TAB i-a socat pe colegii ramasi de la UM 1042 de Vanatori de Munte din Curtea de Arges, transmite Mediafax. "Toti erau foarte bine pregatiti si aveau numai calificative maxime la toate antrenamentele si exercitiile", a declarat capitanul Constantin Carjan, loctiitorul comandantului UM 1042.

In timp ce Romania isi plange victimele, in Canada, presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Ray Henault, a cerut tarilor membre sa-si continue angajamentul in Afganistan cat mai mult timp si "la nivelul la care poate fiecare tara".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.