In cadrul celui de-al XVII-lea Congres Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor de la Bucuresti a conferentiat prof. dr Victor Velculescu, specialist in biologie moleculara la Universitatea "John Hopkins"
In cadrul celui de-al XVII-lea Congres Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor de la Bucuresti a conferentiat prof. dr Victor Velculescu, specialist in biologie moleculara la Universitatea "John Hopkins" din Baltimore.

Tema: genomul cancerului de colon si de san. In opinia prof. Velculescu, nu a crescut frecventa cancerelor. "Dar este mai bine diagnosticat, si atunci sunt depistate mai multe cazuri. Cancerul este o boala favorizata de inaintarea in varsta. Si prin marirea sperantei de viata creste si incidenta cancerelor. Aceasta boala este cauzata in parte si de greselile acumulate la nivel celular in decursul vietii. Factori care favorizeaza cancerul sunt fumatul, cel mai mare pacat care cauzeaza aceasta boala". Cancerul este o colectie de foarte multe boli. El trebuie tratat in mod diferit, pentru ca exista diferente de ordin genetic si molecular. "Exista subtipuri si subforme in cancer care vor fi tratate cu un anumit tip de medicament."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.