"Bugetul Bucurestiului nu este bugetul Primariei Bucurestiului si bugetul primariilor de sector, ci este bugetul Municipiului Bucuresti, care trebuie gestionat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Primarul general era ordonatorul pr
"Bugetul Bucurestiului nu este bugetul Primariei Bucurestiului si bugetul primariilor de sector, ci este bugetul Municipiului Bucuresti, care trebuie gestionat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Primarul general era ordonatorul principal de credite, care repartiza creditele bugetare, in functie de aprobarea CGMB, catre ordonatorii secundari", a declarat Videanu referindu-se la legislatia administratiei locale de dinaintea anului 2001. Potrivit primarului Capitalei, dupa 2001, legislatia s-a modificat "in mod abuziv", in ciuda prevederilor constitutionale, ceea ce a dus la disfunctionalitati in activitatea municipalitatii. "Bucurestiul este singura capitala europeana care nu-si poate prezenta public un raport anual privind starea comunitatii locale. Nu putem integra un set de informatii publice pentru Municipiul Bucuresti. Sunt cateva servicii vitale pentru Bucuresti pentru care CGMB trebuie sa faca in mod obligatoriu setul de politici. Este vorba de salubrizare, de transportul in comun, de utilitati. Aceste servicii vitale nu pot fi delegate primariilor de sector", a explicat Videanu. Pornind de la acesta chestiune, edilul sef a Capitalei a apreciat ca Guvernul s-a grabit sa inceapa modificarea legislatiei privind salubrizarea "creand premisele ca primariile de sector sa creeze aceste strategii".
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a apreciat ca afirmatiile lui Adriean Videanu de a desfiinta actuala forma de organizare administrativ-teritoriala a Capitalei este o masura care nu vizeaza interesul cetatenilor, ci doar banii sectoarelor. Chiliman a afirmat ca serviciile municipale si-au demonstrat de-a lungul timpului incapacitatea de a rezolva probleme urgente ale orasului, desi aveau fondurile necesare pentru a le rezolva. Acesta a adaugat ca are "nenumarate argumente" pentru a demonstra ca recentralizarea inseamna regres. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.