Cred ca, in orice tara din lume, un asemenea gest n-ar fi fost ratat de un presedinte. Ne aducem aminte ca, atunci cand, dupa fuga din Romania, Nadia Comaneci a aterizat in America, presedintele SUA si-a intrerupt discursul pentru a-i ura "Bun venit!
Cred ca, in orice tara din lume, un asemenea gest n-ar fi fost ratat de un presedinte. Ne aducem aminte ca, atunci cand, dupa fuga din Romania, Nadia Comaneci a aterizat in America, presedintele SUA si-a intrerupt discursul pentru a-i ura "Bun venit!" Castiga ceva America din sosirea marii noastre campioane? Nici gand. Era insa o onoare pentru SUA ca minunea gimnasticii mondiale, fugind din lagarul comunist, a ales sa traiasca in America. Americanii, carora Nadia le suflase de atatea ori aurul la mondiale sau la Olimpiade, erau fericiti ca Nadia devenise una de-a lor! Gestul presedintelui nu facea altceva decat sa respecte bucuria cetatenilor americani.
La noi, dupa 17 ani, in care am vandut oricui si pe orice pret tot ce s-a putut vinde, tranzactia lui Patriciu reprezinta piatra de hotar care delimiteaza revenirea tarii noastre la adevaratul capitalism. Se poate spune ca lunea trecuta, la ora 13, a fost condamnat cu adevarat comunismul din Romania! De fapt, ce a facut Dinu Patriciu? A luat un combinat falimentar, Petromidia, pe care l-a transformat intr-o companie multinationala, facand apoi din ea un brand cu o valoare reala de piata de peste trei miliarde de dolari. "Mare scofala!", ar spune contrabandistii de cafea, tigari sau alcool, ori regii asfaltului sau vanzatorii flotelor. Numai ca luni, la ora 13, cineva a completat un CEC de 2,7 miliarde de dolari pentru 75% din actiunile de la Rompetrol, adica de trei ori mai mult decat pretul cu care statul roman a vandut Petromul. Si nu uitati ca OMV a cumparat, in acest pret, si toate resursele petroliere ale Romaniei! Banii obtinuti de Patriciu valoreaza cam tot atat cat au adus in tara doua milioane de capsunari, suma cu care, spun specialistii, s-a redresat economia!
Aproape in acelasi timp cu semnarea actelor pentru tranzactia Rompetrol, la Neptun, Vasile Blaga, fostul ministru de Interne, le propunea femeilor din PD sa legalizeze prostitutia, iar cateva minute mai tarziu presedintele Traian Basescu le invita pe doamnele pediste sa vina in tinute sumare la vila sa de protocol.
Asta e diferenta dintre America si Romania! Presedintele SUA isi oprea discursul pentru a saluta venirea Nadiei, iar presedintele Romaniei invita o suta de pediste la piscina sa, in timp ce un om de afaceri a adus in tara peste doua miliarde de dolari. Daca as fi in locul lui Patriciu, as lua toti banii si as pleca in America, lasand pe malul Dambovitei amintirea celor doua zile din arestul lui Blaga, caci, asa cum scria colegul Rares Bogdan, in Romania deja sunt pregatiti consilierii si generalii din subordinea lui Basescu pentru a gasi o hiba cat de mica in tranzactia Rompetrol, menita sa arate cat de hidoasa e fata acestui oligarh imputit.
In mod normal, efectele acestui succes economic realizat de Patriciu ar trebui sa se rasfranga pozitiv chiar asupra Guvernului si a Parlamentului, caci au creat conditiile necesare unei economii care poate produce o astfel de afacere. Din contra, in aceste zile, odraslele stalinistilor, grupati in elita prezidentiala, se vor porni impotriva lui Patriciu si a petroliberalilor, care, cu atatia bani, le-ar putea amaneta pentru 20 de ani pe toate pedistele convertite de Blaga la prostitutie.
Dinule, jos palaria, dar sa nu te amagesti ca, in ochii lui Basescu, vei valora vreodata mai mult decat sutienul Mioarei Mantale sau bikinelul Elenei Udrea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.