>> Un botosanean este primul roman din baseballul american si fost la un pas de a accede in Major League Baseball (MLB).

La doar 23 de ani botosaneanul declarat de NBC "Romanian Sensantion" traieste visul american cu propriii ochi. Inca de
>> Un botosanean este primul roman din baseballul american si fost la un pas de a accede in Major League Baseball (MLB).

La doar 23 de ani botosaneanul declarat de NBC "Romanian Sensantion" traieste visul american cu propriii ochi. Inca de cand era mic si-a dorit sa joace macar un meci in tara tuturor posibilitatilor si acum este primul jucator din Romania care joaca baseball american de inalt nivel. In America a ajuns in 2005, in urma unei burse universitare pentru a juca baseball peste Ocean si pe langa sportul de performanta, tanarul botosanean invata despre administrarea afacerilor la Colegiul Northwestern din Iowa. Traieste practic ce a visat! Dar pana sa-si vada visul cu ochii botosaneanul a muncit din greu pe un santier pentru ca, parintii fiind muncitori la o intreprindere din oras, banii abia ajungeau pentru strictul necesar. N-a incetat o clipa sa viseze. Pasiunea pentru acest sport a inceput dintr-o joaca. "Am fugit de acasa intr-o dupa-amiaza si m-am oprit la teren, unde erau o groaza de copii cu niste manusi imense si cu bastoane de metal care alergau in jurul unui patrat pe care aveam sa aflu ca se numeste diamant. Ca jucator, antrenorul Ioan Asoltanei de la CSS Botosani m-a format. M-au intrebat daca nu vreau sa ma inscriu si eu, ca e gratis si ca antrenorii cauta copii care vor sa joace. Am intrebat-o pe maica-mea, iar ea a zis ca n-o sa am timp de scoala si ca ar fi bine sa nu ma duc. Mama era ingrijorata ca ma voi lovi, fiindca nu stia despre ce este vorba", povesteste Mihai. Ulterior, a ajuns la Dinamo, unde tanarul a fost sustinut moral si financiar chiar de secretarul federatiei nationale de baseball pana in clipa cand un e-mail i-a schimbat viata. "Antrenorul secund de la colegiul din Iowa, Dave Nonnemacher, a vizitat Romania de multe ori, ca sa lucreze ca voluntar in orfelinate. Lucreaza la organizatia "Noi Orizonturi" si, venind in Romania, a auzit de multe ori numele Mihai. Intr-o zi a primit un e-mail de la colegiul din Arizona, pentru care am jucat doua sezoane. El nu a deschis niciodata astfel de e-mailuri, dar in ziua aia s-a uitat pe lista cu potentiali recruti, a citit numele meu si a stiut ca e nume romanesc. M-a contactat, am semnat si a fost grozav. Sunt singurul roman din State care joaca baseball de performanta".
In amintirile colegilor de la Dinamo echipa cu care a castigat numeroase medalii, Burlea a ramas drept "cel inalt care arunca foarte tare". Are 1, 90 m si in momentul de fata doua echipe din State se bat pentru sportivul a carui semnatura valoreaza pe putin 30.000 de dolari. White Sox si Oakland Athletics sunt cele doua echipe cu care negociaza pentru urmatorul sezon, iar cele mai mari sanse le are cea din urma. Are un un singur regret fata de baseball sau oina, care la romani a fost declarat sport national.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.