Anuntat de curand in cadrul evenimentului GoPlay de la Londra, magazinul online de muzica al Nokia isi va deschide portile pana la sfarsitul acestui an. Este primul pas pe care un concern international il face impotriva deja consacratului iTunes.
Anuntat de curand in cadrul evenimentului GoPlay de la Londra, magazinul online de muzica al Nokia isi va deschide portile pana la sfarsitul acestui an. Este primul pas pe care un concern international il face impotriva deja consacratului iTunes.
Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia promite de cel putin un an ca va deschide un magazin virtual de unde utilizatorii de telefoane Nokia vor putea sa-si descarce contra cost muzica favorita. Magazinul a fost deja conceput, software-ul destinat PC-urilor si telefoanelor mobile a fost deja realizat si se afla in ultimele faze de testare iar un "preview" al acestora a fost deja prezentat presei. Desi potentialii cumparatori si analistii se asteptau la preturi sub cele ale iTunes Music Store, Nokia a precizat ca fiecare melodie descarcata va costa 1 euro (cu aproximativ 28 de centi mai mult decat magazinul Apple) - pret considerat totusi exagerat, daca luam in considerare ca acelasi hit poate fi descarcat de pe un alt site pentru un pret mai mic. Insa specialistii in domeniu apreciaza ca acesta ar urma sa fie un pret pentru descarcari ocazionale si ca finlandezii vor gandi alte tarife pentru cei care vor descarca mai multe melodii. Pe langa muzica, Nokia Music Store va comercializa si jocuri destinate pentru telefoanele mobile, fiecare dintre aceste urmand a costa intre 6 si 10 euro per descarcare, in functie de noutate sau popularitatea fiecaruia dintre ele. Printre acestea se vor numara Tiger Woods 07, Fifa 07 si unul dintre cele mai vandute jocuri pentru console - The Sims 2: Pets.
Descarcarile se vor putea realiza direct pe calculator, dupa instalarea unui software care va fi pus la dispozitia utilizatorilor in ziua lansarii magazinului virtual, sau direct pe telefonul mobil - prin conexiunea pusa la dispozitie de operatorul mobil folosit sau printr-o conexiune WLAN (in cazul telefoanelor compatibile). In al doilea caz, softul Nokia nu va putea rula decat pe modele N81 si N95, urmand ca anul viitor sa fie disponibil si pentru altele.
Nokia spera sa-si depaseasca rivalul iTunes, mizand mai ales pe faptul ca serviciul va acoperi mai multe tari din lume, inclusiv Romania. Din pacate, nu se va renunta la o metoda de protejare a fisierelor, urmand a fi folosit standardul DRM al Microsoft.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin