Ultimul thriller produs la Hong Kong sub bagheta regizorului John Woo nu va rula in salile de cinematograf traditionale pentru ca nu este de fapt o pelicula "normala", ci un joc video, destinat consolelor Xbox 360 si PlayStation 3.
In timp ce Fe
Ultimul thriller produs la Hong Kong sub bagheta regizorului John Woo nu va rula in salile de cinematograf traditionale pentru ca nu este de fapt o pelicula "normala", ci un joc video, destinat consolelor Xbox 360 si PlayStation 3.
In timp ce Festivalul International de Film de la Venetia se va inchide pe 8 septembrie cu un film produs de John Woo, pasionatii de jocuri video se vor putea bucura de productia "Stranglehold", un alt fel de film destinat consolelor XBox 360 si PlayStation 3. Woo il readuce pe ecrane pe unul dintre cele mai indragite personaje ale sale, inspectorul Tequilla, care si-a facut debutul in 1992 in pelicula "Hard-Boiled". Regizorul a lucrat cot la cot cu echipa de programatori care a realizat jocul, regizand astfel scenele de actiune, dand indicatii atunci cand a fost nevoie si taind secventele care ar fi putut parea plictisitoare pentru utilizatori. "Pentru mine, jocurile si filmele sunt acelasi lucru. Ambele se concentreaza pe a spune o poveste prin efecte vizuale extrem de atragatoare pentru public", a declarat pentru ziarul USA Today regizorul. Woo spune ca a fost o noutate pentru el a lucra cu niste actori virtuali si ca la inceput a fost putin sceptic, dar pana la urma a descoperit miracolul lumii video game-urilor in care creatorul isi poate modela actorii dupa bunul plac. Toate elementele din joc sunt aproape suta la suta reale, pentru fiecare in parte gandindu-se o serie de actiuuni pe care jucatorul ar vrea sa le realizeze. "Inclusiv pungile de orez pot fi sparte de jucatori", explica Woo.
Reprezentantii firmei producatoare, Midway, s-au temut initial ca pretentiile producatorului vor fi peste asteptari, dar ca s-au decis sa realizeze jocul pentru ca scenariul (gandit si scris tot de Woo) era foarte interesant. Personajul inspectorului Tequilla a fost construit dupa infatisarea actorului Chow Yun-Fat, interpretul rolului si in filmul pentru marile ecrane, el imprumutandu-si si vocea noului personaj. Actorul s-a aratat foarte incantat de aceasta noua misiune, spunand, mai in gluma, mai in serios, ca nu i-a fost usor "sa lase pe altcineva sa-i faca treaba".
Jocul a intrat in magazinele de specialitate din Statele Unite, Europa si Asia in urma cu trei zile, unele magazine plasand deja cereri pentru un nou stoc. Momentan este disponibila doar versiunea pentru XBox 360, care costa intre 50 si 65 de euro. Posesorii de PlayStation 3 vor mai avea ceva de asteptat, dar nu foarte mult, versiunea "Stranglehold" pentru ei urmand a fi comercializata incepand cu 17 septembrie.
Concurenta
Desi nu este primul personaj de film care trece in lumea virtuala a jocurilor video, inspectorul Tequilla s-a bucurat de o critica pozitiva atat din partea analistilor din industrie, cat si din partea gamerilor. Firma Midway, care a produs si Mortal Kombat, a mentionat ca nu spera ca "Stranglehold" sa atinga cotele de popularitate inregistrate de jocurile din seria "Harry Potter" sau "Piratii din Caraibe", dar considera ca jocul va ajunge in mana tuturor fanilor de filme cu arte martiale. si pentru ca aceasta prima colaborare Woo-Midway a mers foarte bine, cele doua parti vor mai produce un joc, ce va avea la baza scenariul peliculei "Red Cliff", la care filmarile se vor incheia anul acesta.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.