Premierul Tariceanu nu s-a aratat dispus sa sustina masurile sociale propuse de conservatori si l-a refuzat pe Dan Voiculescu, in cadrul unei intalniri avute ieri la Palatul Victoria. Presedintele PC a incercat sa il convinga pe premier sa sprijine p
Premierul Tariceanu nu s-a aratat dispus sa sustina masurile sociale propuse de conservatori si l-a refuzat pe Dan Voiculescu, in cadrul unei intalniri avute ieri la Palatul Victoria. Presedintele PC a incercat sa il convinga pe premier sa sprijine proiectele legislative ce vizeaza reducerea TVA la alimentele de baza, facilitati pentru chiriasi si crearea unui fond de pensii pentru pensionari.
La finalul intalnirii, nici presedintele PC, Dan Voiculescu, nici premierul Tariceanu nu au dorit sa dea declaratii presei, dar s-au contrat ulterior prin intermediul comunicatelor de presa. Comunicatul Guvernului explica faptul ca propunerilor PC nu pot deveni realitate, deoarece aplicarea acestora afecteaza filozofia fiscala si bugetara promovate de guvern. "Executivul si primul-ministru au dovedit disponibilitatea de a discuta chestiuni importante cu orice partid parlamentar si de a avea consultari" se arata in comunicatul Guvernului, citat de Mediafax. Conservatorii au reactionat imediat si au criticat pozitia adoptata de premier. Dan Voiculescu a precizat intr-un comunicat ca neaprobarea solicitarilor PC va afecta populatia, din cauza cresterilor de preturi ce vor urma. "Faptul ca am ajuns la concluzia ca discutiile vor continua la nivel parlamentar, pentru mine nu reprezinta un pas inainte", a mentionat liderul PC. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.