Infiintarea Autoritatii de Interceptare naste in continuare dispute. Catalogand institutia nou-creata drept "un nou serviciu de informatii care ar dauna drepturilor omului", directorul SRI, George Maior, este convins ca un asemenea organism va crea s
Infiintarea Autoritatii de Interceptare naste in continuare dispute. Catalogand institutia nou-creata drept "un nou serviciu de informatii care ar dauna drepturilor omului", directorul SRI, George Maior, este convins ca un asemenea organism va crea si "vulnerabilitati in desfasurarea activitatilor SRI de contraspionaj si antiterorism".Maior a precizat ieri ca a tinut sa participe la sedinta Comisiei de Aparare din Senat, unde s-a dezbatut legea de organizare si functionare a SRI. „Am putut prezenta principiile generale si conceptele cu care SRI sustine elemente importante din aceasta lege, dar, pe de alta parte, si aspectele cu care SRI nu este de acord”, a spus Maior, citat de Mediafax. El a cerut ca acest act normativ sa fie adoptat cat mai repede, pentru ca legea actuala a SRI „este desueta, anacronica si nu mai tine cont de modificarea mediului de securitate international si intern".Directorul SRI a mai spus ca noua lege a SRI trebuie sa puna bazele principiilor de organizare a unui sistem de informatii modern, flexibil, „capabil sa ofere cunoastere pentru cetateanul roman si pentru statul roman”. „Nu intelegem aspectele legate de limitarea capacitatii SRI de a-si realiza misiunea fundamentala de a oferi cunoastere si analiza pentru statul roman. Ma refer la propunerea de infiintare a Autoritatii de interceptare a comunicatiilor”, a sustinut Maior.Potrivit directorului SRI, infiintarea Autoritatii de Interceptare a Comunicatiilor nu ar fi in concordanta cu exigentele drepturile omului si este posibil ca ele sa fie in mod poate neintentionat periclitate”.Directorul SRI a precizat ca interceptarea comunicatiilor reprezinta un mijloc exceptional, la care se apeleaza in conditii exceptionale, deci "trebuie sa fie foarte riguros controlat din punct de vedere legal. Aici este cheia problemei”, a conchis Maior, care a dezaprobat infiintarea unor „alte institutii care sa multiplice problemele legate de interceptarea comunicatiilor”.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.