Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a pornit o ofensiva dura impotriva cetatenilor de etnie rroma care au preluat zeci de case din zona istorica a orasului Timisoara. El a anuntat ca de-abia acum au fost deschise primele dosare penale. In prima fa
Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a pornit o ofensiva dura impotriva cetatenilor de etnie rroma care au preluat zeci de case din zona istorica a orasului Timisoara. El a anuntat ca de-abia acum au fost deschise primele dosare penale. In prima faza, prefectul a dat o dispozitie Primariei Timisoara sa ii puna la dispozitie o lista cu constructiile ilegale de pe teritoriul orasului. Lista va ajunge si la Inspectoratul Teritorial in Constructii, Inspectoratul Teritorial de Munca si Inspectoratul Judetean de Politie Timis (IPJ), care vor face, la randul lor, verificari. "Politistii de la sectiile din oras trebuie sa treaca de doua ori pe zi pe la aceste imobile", a precizat prefectul.
In a doua faza, prefectul a discutat cu seful IPJ, Ioan Dascalu, despre metoda prin care sunt preluate casele si s-a ajuns la concluzia ca fenomenul intra sub incidenta crimei organizate. "Este un fenomen permanent, este vorba de presiuni, santaj si estorcare, procedurile intra sub incidenta crimei organizate. Este pentru prima data dupa ani de zile cand au demarat primele dosare penale in acest sens. Sa speram ca si judecatorii vor fi corecti", a declarat prefectul Ovidiu Draganescu.
Inca din 1994, presedintele Consiliului Judetean de atunci, liberalul Viorel Coifan, atragea atentia asupra actiunii concertate a tiganilor care, "sub privirile calde ale Justitiei cumpara cele mai frumoase case din Timisoara". I-a urmat fostul social-democrat, Dan Ioan sipos, tot fost presedinte al Consiliului Judetean, care declara ca "Timisoara este singurul oras din tara unde tiganii au ocupat vilele din centrul civic cu ajutorul justitiei".



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.