Familia presedintelui clubului de fotbal Real Madrid, Ramon Calderon Ramos, va investi 69 de milioane de euro in ferme de crestere a porcilor in judetele Calarasi si Ialomita. Compania spaniola care va derula proiectul, Rupork, este condusa de cumnat
Familia presedintelui clubului de fotbal Real Madrid, Ramon Calderon Ramos, va investi 69 de milioane de euro in ferme de crestere a porcilor in judetele Calarasi si Ialomita. Compania spaniola care va derula proiectul, Rupork, este condusa de cumnatul lui Calderon Ramos, iar unul dintre promotorii investitiei, firma Granja Dos Hermanas, e o afacere la care este actionar sotia presedintelui Real Madrid. Piata romaneasca a fost identificata ca tinta de investitii inca de acum doi ani, productia de carne de porc neacoperind consumul intern, iar in 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate, a precizat Calderon Ramos pentru cotidianul spaniol Mundo, in luna martie a acestui an. "Cumnatul meu a identificat oportunitatea de a patrunde in sectorul cresterii porcilor din Romania de acum doi ani, fiind vorba de o tara deficitara la capitolul cresterii porcilor, dar excedentara la capitalul productiei agricole. Pentru a cunoaste mai bine piata, a inceput o activitate de export in anul 2005", a spus presedintele Real Madrid.Aflat intr-o vizita la Bucuresti in luna octombrie a anului trecut, presedintele Real Madrid s-a intalnit cu ministrul Agriculturii de la acea vreme, Gheroghe Flutur, pe tema investitiei Rupork in Romania.La dezvoltarea proiectului ar putea participa International Finance Corporation, membra a grupului Bancii Mondiale, cu o investitie de 29 de milioane de euro, potrivit institutiei internationale.Finantarea IFC ar consta dintr-un imprumut de 10 milioane de euro acordat direct de institutia internationala, un credit sindicalizat de 15 milioane de euro si o garantie partiala de pana la patru milioane de euro pentru un imprumut in lei furnizat de o banca locala, se arata intr-un proiect publicat de IFC. Proiectul prevede constructia a 10 unitati de crestere a porcilor si o fabrica de nutreturi in judetele Calarasi si Ialomita. Rupork va incheia si parteneriate cu fermierii locali, pentru cresterea porcilor in 200 de ferme detinute de crescatori.Rupork va avea o capacitate maxima de 500.000 de porcine pe an. Animalele vor fi vandute vii sau sacrificate si livrate supermarketurilor si procesatorilor de carne. In domeniul cresterii porcilor a investit si gigantul american Smithfield, incepand cu anul 2004. Compania detine acum 33 de ferme de crestere a porcilor in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.