Treizeci de reprezentanti ai organizatiei Greenpeace au protestat, ieri, in fata punctului de trecere bac "Stanca", impotriva recoltarii plantelor modificate genetic din Insula Mare a Brailei. Imbracati cu combinezoane de protectie, acestia au simul
Treizeci de reprezentanti ai organizatiei Greenpeace au protestat, ieri, in fata punctului de trecere bac "Stanca", impotriva recoltarii plantelor modificate genetic din Insula Mare a Brailei. Imbracati cu combinezoane de protectie, acestia au simulat faptul ca Insula Mare a Brailei ar fi in carantina din cauza ca aici s-au cultivat soia si porumb modificate genetic, fara autorizatie. "Cerem Guvernului Romaniei sa ia masuri de urgenta pentru a opri si distruge plantele modificate genetic, inainte ca acestea sa ajunga in farfuriile romanilor", a declarat Gabriel Paun, reprezentantul Greenpeace Romania. Insula Mare a Brailei are 55.000 de hectare si este arendata de SC TCE Treibrazi SRL, firma care apartine controversatului om de afaceri Culita Tarata, un puternic sustinator al cultivarii cerealelor modificate genetic.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.