Premierul moldovean Vasile Tarlev a propus Romaniei sa anuleze vizele pentru cetatenii Republicii Moldova. El a declarat miercuri ca Romania, aderand recent la Uniunea Europeana, nu face parte deocamdata din spatiul Schengen si ca ar trebui, din pers
Premierul moldovean Vasile Tarlev a propus Romaniei sa anuleze vizele pentru cetatenii Republicii Moldova. El a declarat miercuri ca Romania, aderand recent la Uniunea Europeana, nu face parte deocamdata din spatiul Schengen si ca ar trebui, din perspectiva vecinatatii, cel putin in perioada pana la intrarea in aceasta zona, sa asigure circulatia cetatenilor moldoveni in Romania fara impedimente, transmite agentia Info-Prim, preluata de Rompres.

"Ne-am bucurat cand s-a extins Uniunea Europeana, dar ne-am intristat cand s-au creat probleme suplimentare pentru obtinerea vizelor", a afirmat premierul moldovean.

Totodata, Vasile Tarlev a lasat sa se inteleaga ca, personal, nu vede cu ochi buni dubla cetatenie, desi nu regreta aprobarea de catre conducerea comunista de la Chisinau a unei astfel de initiative legislative.

"Dubla cetatenie nu este buna. Fiecare cetatean al Republicii Moldova trebuie sa se mandreasca cu cetatenia republicii si sa nu fuga din tara atunci cand acesteia ii este mai greu", a mai declarat premierul Tarlev. El a precizat ca are doar cetatenia Republicii Moldova si ca nu intentioneaza pe viitor sa obtina cetatenia altui stat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.