Plata prin card a salariilor pentru functionarii bugetari din mediul urban si a pensiilor va fi optionala, putand reprezenta un sistem eficient in special pentru muncitorii romani din strainatate, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
El
Plata prin card a salariilor pentru functionarii bugetari din mediul urban si a pensiilor va fi optionala, putand reprezenta un sistem eficient in special pentru muncitorii romani din strainatate, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
El s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai Asociatiei Bancilor din Romania, pentru a discuta cu acestia despre extinderea sistemului de plata prin card in cazul pensiilor si al salariilor anumitor categorii de functionari.
Premierul a fost asigurat de presedintele Bancii Comerciale Romane, Nicolae Danila, ca bancile sunt pregatite pentru extinderea platii prin card.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a prezentat Guvernului, in urma cu doua saptamani, un proiect de reforma privind finantarea cheltuielilor publice, care prevede, printre altele, plata prin card a pensiilor pentru fostii angajati din aparare si servicii secrete.
El a mai anuntat atunci ca va solicita ca toti angajatii bugetari din orase si municipii sa primeasca salariile prin card bancar, incepand cu ianuarie 2008, si ca a fost asigurat de reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor de faptul ca sistemul bancar va fi capabil sa asigure operatiunea.
Un alt subiect discutat marti de premierul Tariceanu cu reprezentantii Asociatiei Bancilor din Romania a fost sistemul de pensii administrate privat, seful Guvernului dorind sa se asigure ca acesta va incepe sa functioneze transparent, eficient si fara disfunctionalitati.
Premierul a aratat ca vrea sa aiba garantia ca exista discutii permanente intre principalele institutii implicate, respectiv Ministerul Economiei si Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Ministerul Muncii, Casa Nationala de Pensii si sistemul bancar.
O responsabilitate foarte importanta revine Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care trebuie sa demareze campania oficiala de informare privind pensiile administrate privat, a spus Tariceanu.
Presedintele ARB, Radu Ghetea, a afirmat, conform Guvernului, ca bancile sunt pregatite pentru a administra fondurile de pensii private si au prezentat deja propuneri Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.