Autoritatile galatene au fost din nou luate prin surprindere de puhoaiele care s-au revarsat pe strazile din Tecuci si in celelalte comune ale judetului afectate de inundatii.

In cateva minute, totul s-a transformat intr-un ad


Autoritatile galatene au fost din nou luate prin surprindere de puhoaiele care s-au revarsat pe strazile din Tecuci si in celelalte comune ale judetului afectate de inundatii.

In cateva minute, totul s-a transformat intr-un adevarat infern. Oamenii au privit neputinciosi cum apa le distruge casele. Sute de gospodarii inundate, animale ramase in mijlocul campului, femei cu ochii in lacrimi, jandarmi si militari alergand sa dea o mana de ajutor celor surprinsi de viitura. Aceasta este imaginea apocaliptica ce contureaza de mai bine de 24 de ore partea de nord a judetului Galati.


Municipiul Tecuci a ramas fara curent electric in toiul noptii de miercuri spre joi, iar autoritatile au cerut oprirea alimentarii cu gaz a intregului oras. Doua persoane au fost gasite moarte sub valul de mal care s-a revarsat pe strazile orasului. Potrivit prefectului Mihai Capra, este vorba despre o batrana de 74 de ani, gasita sub daramaturile casei sale, si de o alta persoana surprinsa de viitura. Pentru a scapa din calea apelor, multi dintre cei ale caror case au fost inundate s-au urcat pe acoperisuri pentru a putea fi observati de echipele de salvare. Ieri, o gravida din localitatea Toflea a fost preluata cu elicopterul si transportata la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci. Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstein, a declarat ca aproximativ 600 de locuinte din oras au fost afectate de inundatii, iar pe 20 de strazi covorul asfaltic a fost complet distrus. In cursul noptii de miercuri spre joi, 300 de persoane au fost evacuate din case, iar aproximativ 60 dintre acestea au fost cazate la Primarie, unde le-a fost asigurata hrana, iar celelalte au fost duse la rude. Ieri, la Tecuci, s-a deplasat premierul Calin Popescu Tariceanu, insotit de ministrul Muncii, galateanul Paul Pacuraru, si de ministrii Administratiei si ai Mediului, Cristian David si, respectiv, Attila Korodi.


FARA AVERTIZARE. Primarul comunei Brahasesti, Vasile Baiculescu, a declarat ca nu a primit nici o avertizare hidrologica de la Apele Romane, in timp ce directorul Sucursalei Galati a Regiei Autonome Apele Romane, Nelu Caraghiulea, este plecat in concediu in strainatate. "Nu stiu nimic. Habar nu am. Cand am plecat din tara era canicula", ne-a raspuns directorul Caraghiulea.

Conform ANM, ploile continua pana luni dupa-amiaza, iar temperaturile vor fi foarte scazute pentru aceasta perioada a anului in cea mai mare parte a tarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.