>> Magazinele de specialitate sunt luate cu asalt in cautarea unor produse cat mai avantajoase.
>> Parintii incep din timp cumparaturile pentru a face fata cheltuielilor mari.

Inceputul lunii septembrie reprezinta intrarea pe ul-tima
>> Magazinele de specialitate sunt luate cu asalt in cautarea unor produse cat mai avantajoase.
>> Parintii incep din timp cumparaturile pentru a face fata cheltuielilor mari.

Inceputul lunii septembrie reprezinta intrarea pe ul-tima suta de metri a pregatirilor pentru noul an scolar 2007-2008. Daca pentru copii inseamna emotia unui pas important in viata, pentru elevii de gimnaziu si liceu regasirea vechilor colegi dupa lunga vacanta de vara, pentru parinti inceperea scolii presupune o cheltuiala extrem de mare. In aceasta periaoda, cele mai cautate produse in magazinele constantene sunt rechizitele. "Ca in fiecare an, in aceasta perioada, vanzarile la rechizite au inregistrat o crestere de pana la 25%", a declarat Simona Nedelcu, vanzatoare. Articolele de papetarie au detronat, ca vanzare, alimentele de baza, forfota din marile centre comerciale demonstrand incercarea clientilor de a gasi produse cat mai avantajoase. Ofertele variaza in functie de calitate sau marca. Astfel, pretul pentru un caiet copertat simplu porneste de la un leu, cele ale caror invelisuri sunt inspirate din faimoasele scene ale filmelor Stapanul Inelelor sau Harry Potter ajungand la 3 lei. Caietele studentesti costa intre 2,5 si 4 lei, insa parintii nu scapa atat de usor. Cheltuielile cresc pe masura ce scolarul are nevoie de instrumente de scris, culegeri sau dictionare. Un penar complet echipat ajunge la 25 lei, in timp ce manualele variaza de la 8 lei la 20 lei. si daca nu era suficient, cheltuiala este completata de necesitatea unor haine noi. z

CONSECINTE
>> CondiTiile Inseamna bani

In timp ce unii parintii vor fi nevoiti sa ofere intreg salariu pentru ca elevii sa paseasca, pe 18 septembrie, in bancile institutiilor de invatamant, persoanele cu o situatie materiala buna le pot oferi copiilor conditii mult mai bune. Un adolescent are din ce in ce mai mare nevoie de un calculator care poate ajunge la ordinul miilor de lei. Nu putini sunt insa cei care isi permit chiar un laptop, astfel incat tinerii invatacei sa aiba toate conditiile pentru a dobandi cunostinte. Suma totala pentru stricul necesar pe care parintii trebuie sa o scoata din buzunare pentru inceputul noului an scolar oscileaza intre 250 lei si 800 lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.